Mijn traineeship bij Smurfit Kappa – YSE

0
Leestijd: 2 minuten

In september 2019 was het hoofdstuk ‘student’ afgesloten en konden we beginnen aan het traineeship bij Smurfit Kappa. Onze uitdaging was vanaf de eerste dag de wereld van papier en karton. Mijn eerste indruk deelde ik samen met de andere trainees. Een doos was niet langer een doos, maar werd al snel het resultaat van een interessant en uitdagend proces.

Eerste opdracht

Na deze eerste intense kennismaking met Smurfit Kappa, ging ieder van ons aan de slag met een vaste opdracht. Ik had twee opdrachten. Mijn eerste opdracht vond plaats bij Smurfit Kappa Drogenbos waar ik de kans kreeg om de displaymarkt te kunnen verkennen. Dit was enerzijds een analyse van de concurrenten van Drogenbos en anderzijds een bevraging van de behoeftes bij onze stakeholders. Dankzij het resultaat kunnen we ons beter positioneren en ons marktaandeel laten stijgen. Dit is zowel positief voor mij, omdat ik hiermee mijn kennis heb uitgebreid, maar ook voor het bedrijf. Zij zijn hiermee gaan groeien.

Tweede opdracht

Inmiddels ben ik aan mijn tweede opdracht begonnen bij Smurfit Kappa Cartomills. Ik zal het huidige prijsbeleid in kaart brengen om de marges naar de toekomst te beschermen. Hierbij krijg ik de kans om zowel de huidige systemen te ontdekken als het nieuwe ERP-systeem ‘Cobis’. Het resultaat wordt in functie van de interne capaciteit, verbeterde productiviteit en de vraag-aanbod curve gestuurd van een evoluerende markt. Hoewel mijn opdracht er hier in Ghlin nog lang niet op zit, ben ik al benieuwd naar de nieuwe uitdagingen die Smurfit Kappa voor mij in petto heeft. Ik kijk uit om nieuwe collega’s te ontmoeten, zodat we samen kunnen bouwen aan een sterk Smurfit Kappa.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? Schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.