Ex Young Colfield starring Erik Willems

0
Leestijd: 3 minuten

Nieuwsgierig naar wat onze ABN IT trainees precies doen? En waarom old colfield Erik Willems destijds voor Young Colfield én ABN heeft gekozen? Lees dan nu het interview!

Nu ik zelf ben begonnen bij Young Colfield in het Talent Program, mag ik langs bij Old Colfielder Erik Willems. Erik is oud trainee van het ABN AMRO IT Business Programma, en is nu net vast in dienst is gekomen bij ABN AMRO. Aangekomen bij het grote, imposante gebouw aan de Gustav Mahlerlaan, wacht ik in de hal waar ik aankijk tegen twee grote portretten van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. In gedachten verzonken dwaal ik af van Koningin Maxima naar Argentinië, naar Zuid-Amerika, reizen, tropische stranden… Totdat Erik me op komt halen. Goed; eerst een koffie, een plek om op te zitten en ons gesprek kan beginnen!

Na zijn studie…

Na zijn studie natuurkunde had Erik eigenlijk nooit verwacht bij een bank terecht te komen.  Nadat hij was afgestudeerd keek hij naar meer wetenschappelijke richtingen, iets met modelleren en data analyse zou leuk zijn, maar waar precies wist hij nog niet. Na een aantal gesprekken bij Young Colfield en ABN AMRO was hij erg enthousiast en besloot te starten met het ABN AMRO IT Business Programma bij Young Colfield. Samen met vier anderen die net als hij net afgestudeerd waren, met verschillende studieachtergronden als bestuurskunde en bouwkunde, begon hij dit avontuur. Door dit traineeship kreeg hij de kans om kennis te maken met een grote organisatie als ABN AMRO. “Als je echt op een vaste plek solliciteert moet je eigenlijk goed weten wat je wilt, maar er zijn zoveel functies in een organisatie als deze. Het voordeel van dit traineeship is dat je eerst kunt uitzoeken waar je goed zit en waar je goed in bent.”

Geen match

Erik is begonnen binnen equities, wat gaat over het eigen vermogen van de bank, hier werkte hij mee aan de ondersteuning van een software pakket. Hij merkte dat dit toch niet helemaal matchte met waar hij naar op zoek was en na goed overleg is hij een ander pad in geslagen. Switchen naar een ander team ging heel makkelijk, zowel Young Colfield als ABN AMRO zijn beiden erg bereid je op de plek te zetten waar je het beste past en waar je het best tot je recht komt. “Als je hier start als trainee heb je veel ruimte om te ontdekken, daarnaast word je bijna gezien als voorwaardig intern, iedereen is bereid je te helpen waar nodig.”

Nu

Het team waar hij nu in zit (ik ging op het puntje van mijn stoel zitten toen ik dit hoorde), is een team dat ondersteuning biedt aan traders en stakeholders in de dealing room. Na wat nieuwsgierige vragen van mij: ‘Is dat die kamer met al die beeldschermen?’ en ‘wordt er in die kamer zo geschreeuwd en druk getelefoneerd?’, haalde Erik mij al snel uit mijn droom. Tegenwoordig zitten er niet 24 uur per dag meer mensen, het is er over het algemeen best rustig, transacties gaan snel en digitaal, niet meer via de telefoon.

Wat Erik en zijn team precies doen is het inzichtelijk maken van data door middel van modellen en machine learning, om op deze manier de dagelijkse activiteiten van traders makkelijker te maken. Het team is nog helemaal nieuw, waardoor alles vanaf scratch uitgezocht moet worden en de waarde van het team eigenlijk nog bewezen moet worden. “Het gave is dat het geen repetitie is, ik moet elke keer bedenken: hoe kan ik dit zo inzichtelijk mogelijk maken? De kennis die ik nu op doe hier in mijn team en bij ABN AMRO is super waardevol en nuttig. We leven in een digitale wereld, alles draait om data, alles kun je uit data halen. We doen hier business, maar alles draait eigenlijk om de data van de klant.”

Waarom starten bij Young Colfield?

Wat hij het voordeel vindt aan het traineeship en het starten bij Young Colfield is dat, wanneer je nog niet precies weet welke functie bij je past, je door middel van een traineeship eigenlijk een beetje rond kan kijken bij een bedrijf. Dit in plaats van meteen op een vaste functie starten. Daarnaast kreeg hij van Young Colfield verschillende trainingen, die vooral gericht zijn op soft skills, iets waar hij in zo’n eerste baan veel aan heeft gehad. Het meedraaien in teams en de vele overleggen vergen veel sociale skills waar je tijdens je trainingen bij Young Colfield aan werkt.

Hoe Erik vertelt over zijn baan en werkzaamheden is ontzettend gaaf om te zien, iets wat je iedereen die een baan heeft gunt: elke dag met zoveel plezier naar je werk gaan, met zoveel passie over je werkzaamheden kunnen praten en elke dag nieuwe dingen leren, ik hoop dat ik er na een jaar werken ook zo bijloop!

Aanmelden Traineeship

Lees ook het verhaal van oud-trainee Klaas. 

Deel dit bericht

Comments are closed.