Sneak Peek @ Tikkie met Dedicated Programmer Max

0
Leestijd: 3 minuten

Nieuwsgierig naar wat onze Dedicated Program trainees doen? En waarom Young Colfielder Max van Dongen voor Young Colfield en ABN AMRO heeft gekozen? Lees dan nu het interview! 

Hoe ben je met YC in contact gekomen en waarom heb je voor het Dedicated Program gekozen?

Ik heb Technische bedrijfskunde gestudeerd (richting logistiek). Ik vond vooral het IT-stuk heel leuk en ik was op zoek naar een combinatie tussen IT en Business. ABN werft niet zelf voor traineeships maar heeft dat uitbesteed aan verschillende partijen. Zo kwam ik in contact met Young Colfield en dat voelde meteen heel gezellig en vertrouwd. Geen kille bedoening. Gewoon heel relaxed.

Wat is je rol? En hoe ziet jouw dag eruit bij Tikkie?

Ik heb de titel Business Analist en zit in een development team met programmeurs. Er is een stap tussen ‘we willen dit gaan bouwen’, en ‘we kunnen gaan beginnen met bouwen’. Wat is nodig? Heb we hiervoor contact met andere systemen? Meestal haakt er in deze fase ook een UX designer aan. Ik ben vaak bezig met het proces uitdenken en uitwerken. Hoe gaan we dit ideaal laten werken en wat is realistisch? Aan mij de uitdaging om daar een balans in te vinden.

Conceptueel en logisch nadenken en ook een stukje business: wat is voor de klant het fijnst? Vervolgens maak ik de vertaalslag en werk ik de concrete to do’s uit in stories (in JIRA). In het begin waren we met twee business analisten voor drie business teams en werden de werkzaamheden een beetje verdeeld. Later is het 1 op 1 geworden en nu heb ik één team waar ik als business analist bij aan ben gesloten. Er is ook ruimte om meer verantwoordelijkheid te pakken, iets waar ik heel blij van word.

Lekker bezig, Max. Klinkt als een verantwoordelijke functie. Kun je iets meer vertellen over waar je nu mee bezig bent?

De afgelopen drie maanden ben ik bezig geweest met een nieuwe API (Application Programming Interface). Daarbij heb ik gekeken naar de vraag ‘wat werkt goed/wat werkt niet’? Wat zouden we nu opnieuw willen doen? Kunnen we overgaan op bouwen? En nu ben ik bezig met het opleveren van het product zodat klanten daadwerkelijk het product kunnen gaan gebruiken. Het vergt heel veel coördinatie om op het punt aan te komen dat mensen het echt kunnen gaan gebruiken. Gisteren heb ik hiervoor bijvoorbeeld 30 telefoontjes moeten plegen om dat te regelen.

Wat is voor jou het leukste aspect aan deze rol? Waarom kom je elke dag met een glimlach aan op werk?

Voor mij is dat absoluut de variatie in deze rol. Er zijn weken waarbij ik alleen maar met development bezig ben (als dat nodig is), maar het komt ook voor dat ik dagen lang alleen maar ideeën aan het uitdenken ben of in meetings aan de slag ga met strategie en een 5-jarenplan waarbij enorme begrotingen voorbij komen. Ook houd ik me bezig met de vraag waar behoefte aan is en wat de klant nodig heeft. De variatie van al deze werkzaamheden vind ik het allerleukst.

YC organiseert veel sociale activiteiten, maar zijn er naast deze gezelligheid ook inhoudelijke toevoegingen voor jou?

Zeker! Tijdens het programma volgen we met ons (dedicated) team een aantal cursussen en workshops. Dat is op zich niet uniek, elk traineeship biedt dat aan. Maar voor mij is mijn team bij YC wel heel belangrijk. In mijn geval voegen de technische trainingen minder toe, maar voor anderen weer wel. Ik vond juist de trainingen waarin we met onze soft skills aan de slag gingen heel erg boeiend. Dat is voor mij relevant. Bij ABN krijgen we ook wel soortgelijke cursussen, maar die zijn vooral gefocust op inhoud, minder op soft skills.

Wat is in jouw ogen het voordeel van je traineeship op één plek door te brengen?

Ik merk dat ik bij Tikkie écht onderdeel ben van het team. Ik zit bijvoorbeeld ook in de feestcommissie van Tikkie. Mensen zijn vaak zelfs verbaasd dat ik blijkbaar nog niet intern zit; ik ben al helemaal geïntegreerd. Ik denk dat dan minder snel was gebeurd als ik na een paar maanden weer weg was gegaan. Nu stroom ik direct vanuit m’n traineeship door naar een echte baan bij Tikkie in een heel leuk team!

Deel dit bericht

Comments are closed.