Stage op de bakkerijafdeling van Albert Heijn

0
Leestijd: 3 minuten

”Ik word altijd heel erg zenuwachtig en gestrest als ik in een nieuwe omgeving ben met nieuwe mensen.” – Ashley Foekens bij Albert Heijn.

Achtergrond

Ik ben Ashley Foekens en ik loop nu een maand stage op de bakkerijafdeling van Albert Heijn. Ik ben hier terechtgekomen, omdat ik meegedaan heb aan de matchingdays. Je kan je opgeven voor de matchingdays via werk.ah.nl. Tijdens de matchingdays word je uitgenodigd voor een aantal gesprekken met verschillende afdelingen. Na zo’n gesprek kan je je voorkeur aangeven voor welke afdeling je het leukst lijkt en als er dan een match is heb je een stageplek.

Bakkersopleiding

Ik was een match met de bakkerijafdeling. Voor mijn huidige opleiding heb ik de bakkersopleiding gedaan dus mijn voorkeur lag ook hier. Ik doe nu de opleiding Food Commerce and Technology bij Inholland in Amsterdam en heb de technologische kant gekozen binnen mijn opleiding. Doordat de bakkerijafdeling eigenlijk meer op commercie is gericht was het even puzzelen. Echter door met de juiste mensen in contact te komen hebben we de perfecte stageopdracht bedacht. Ik ben blij dat we de opdracht samen hebben bedacht, want hierdoor kon ik ook aangeven waar mijn interesses liggen.

”…vanaf de eerste dag had ik het gevoel dat ik goed op mijn plek zat…”

Zoals ik al aangaf vind ik het altijd lastig om in een nieuwe omgeving mijn plekje te vinden. Maar vanaf de eerste dag had ik het gevoel dat ik goed op mijn plek zat binnen dit team. Iedereen in het team is heel erg vriendelijk en toegankelijk. Zo heb ik in mijn eerste week met iedereen uit het team een digitale koffie gedronken. Ik word bij heel veel dingen betrokken en ze geven me het gevoel dat ik echt onderdeel ben van het team. Door Covid moeten we nu thuiswerken wat de contacten een beetje bemoeilijkt, maar iedereen wil graag helpen als ik een vraag heb en vragen kunnen ook gewoon gesteld worden.

Planning

Elke ochtend om 10:00 is er een teamoverleg via Teams. Hierin worden belangrijke dingen besproken maar vaak is het ook een gezellig momentje om even met elkaar te kletsen. Na de teammeeting mag ik zelfstandig werkzaamheden uitvoeren, zoals cijfers uitdraaien en verwerken en heb ik veel contact met leveranciers. Op dit moment zijn we bezig met het samenstellen van een nieuw voorjaarsassortiment. Eerst wordt er een briefing gestuurd naar leveranciers. Hierin kunnen zij dan producten voor bedenken die ze vervolgens presenteren.

Na de presentatie wordt er overlegd welke producten door mogen naar de volgende ronde. Voor die producten mag ik bij de leveranciers samples aanvragen. Vervolgens moeten de producten gekeurd worden, echt proeven dus. Na de keuring mag ik terugkoppelen naar de leverancier of er iets aangepast moet worden of dat het product goed is en op het schap gaat komen. Ook tussendoor word je vaak gevraagd of je kan helpen of klusjes over kan nemen en is geen dag hetzelfde. Verder is er ook tijd om aan je stageopdracht te werken.

Doorgroeimogelijkheden

Er zijn natuurlijk veel verschillende doorgroeimogelijkheden, maar het is belangrijk om erachter te komen wat je leuk vind. Doordat Albert Heijn zo veel afdelingen heeft is het ook makkelijk om met andere afdelingen naast de bakkerijafdeling in contact te komen. Ik heb het heel erg naar mijn zin tijdens mijn stageperiode en ik vind het jammer dat het maar een half jaar is. Het team is heel leuk en de werkzaamheden vind ik ook leuk om te doen. Ik heb nog geen dag meegemaakt die ik niet leuk vond. Ik zou elke student die een stageplek zoekt aanraden om mee te doen aan de matchingdays. Juist doordat je met verschillende afdelingen spreekt en zo een keuze kunt maken wat je leuk lijkt.

Benieuwd naar ook anderen hun verhalen, van beginner tot professional en van jong tot oud? Check dan ook snel de andere blogs! Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.