Trainee techniek

0
Leestijd: 2 minuten

Hoe is het om een techniek trainee te zijn? Lees hier de ervaring van een techniek trainee.

Voor iedere trein is weer een andere schroevendraaier of boormachine nodig. Ik ben verantwoordelijk voor de inkoop, het gebruik en het onderhoud van al deze onderdelen. Hoeveel boormachines hebben we nodig, hoe gaan we ermee om, moeten we ze laten reviseren en zijn ze nog veilig? Dit zijn vragen waar ik me mee bezighoud voor treinen door heel Nederland. Ik werk samen met allerlei afdelingen, zoals financiën, veiligheid en techniek. Hierbij moeten de juiste vragen aan de juiste personen worden gesteld.⠀⠀

Een van de leukste dingen aan het techniek traineeship vind ik dat ik op veel verschillende plekken kom, van kantoor tot rangeerterrein, en met veel verschillende mensen werk.

Het is fijn om een sparringpartner te hebben die met je mee denkt.

Mijn collega’s

Dit is het team waarmee we de machines en apparaten ontwerpen, die monteurs gebruiken om treinen te onderhouden. Wij schrijven ook de instructies van deze machines en apparaten om ervoor te zorgen dat ze veilig en lang meegaan. Mijn collega’s zijn experts op hun gebied en helpen me om de juiste keuzes te maken als het gaat over veiligheid, financiën en techniek. Ik werk veel samen met oud-trainee, Koen. Ik kan altijd naar hem toekomen als ik advies nodig heb. Het is fijn om een sparringpartner te hebben die met je mee denkt. Hij geeft me ook tips over vervolgstappen in mijn carrière.

Leukste moment van de week

Het leukste moment van de week was toen ik met Patrick naar de onderhoudslocatie ben geweest. Patrick is verantwoordelijk voor de meetapparatuur, en dus is hij voornamelijk bezig met onze test- en meetmiddelen. Hij is ontzettend goed in zijn werk, en zorgt er met het meetapparatuur letterlijk voor dat één centimeter ook echt altijd één centimeter is. Als deze apparatuur veel wordt gebruikt, kan het zo zijn dat de metingen niet meer op de millimeter kloppen, en dat kan gevaarlijk zijn als de monteurs bijvoorbeeld een deur op de juiste metingen moeten afstellen. Elk jaar kalibreren we de meetmiddelen, en dus gingen we samen naar de onderhoudslocatie. Het is voor ons altijd interessant om in de praktijk te kijken naar hoe dit proces verloopt. Deze week ben ik verder ook langs onze Droomfabriek geweest. Hier volg ik een traject over leiderschap. Ik leer hiermee hoe je een goeie leider wordt, en wat mijn eigen leiderschapsstijl is. Ik merk dat ik op deze manier veel stappen zet in mijn eigen ontwikkeling.

Deel dit bericht

Comments are closed.