Werken bij OchtendMensen – Vijf vragen aan adviseur Marlou Kerssens

0
Leestijd: 3 minuten

Wat voor soort opdrachten kun je verwachten als adviseur bij OchtendMensen? En waarom heb jij gekozen voor OchtendMensen? We vroegen het adviseur Marlou Kerssens. In onderstaand interview geeft ze antwoord op deze, en andere vragen.

Hoi Marlou, kan je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Marlou Kerssens, ik ben 24 jaar en sinds 1 december 2018 werkzaam bij OchtendMensen. Ik kom uit Apeldoorn, en na mijn studententijd in Maastricht en Canada ben ik in Utrecht gaan wonen. Ik heb een achtergrond in de organisatie van de gezondheidszorg, zowel op nationaal als op internationaal niveau. In mijn vrije tijd zwem ik, doe ik aan yoga en houd ik van koken.

Waarom heb jij voor OchtendMensen gekozen?

Ik heb een brede maatschappelijke interesse en wilde na mijn studie daarom graag aan de slag in de publieke sector, het liefst voor verschillende organisaties. Daarnaast heb ik diverse activiteiten gedaan naast mijn studie, zoals een bestuursjaar en deelname in de universiteitsraad. Hierbij leerde ik kritisch naar mijzelf en mijn persoonlijke ontwikkeling kijken. Dit vond ik erg leerzaam en belangrijk. Dus ging ik op zoek naar een bedrijf waar ik mijn interesse voor maatschappelijke vraagstukken en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling kon combineren. Zo kwam ik bij OchtendMensen uit en tot nu toe bevalt die keuze erg goed! OchtendMensen is een jong bedrijf waar werknemers actief betrokken worden bij de bedrijfsvoering. Doordat er allemaal jonge mensen werken, hangt er een informele sfeer en worden er ook buiten werktijd veel leuke dingen met elkaar gedaan. Iets wat ik zelf ook erg belangrijk vind.

Op jullie website staan vier sectoren genoemd: overheid, zorg, infra & energie en onderwijs. Richt jij je nog op een specifieke sector in jouw werk?

Ik heb een studie afgerond gericht op de organisatie van de gezondheidszorg, de meeste opdrachten die ik vanuit OchtendMensen doe richten zich dan ook op deze sector. Maar ik heb bijvoorbeeld ook een opdracht gedaan voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarbij kan het werk binnen een sector nog steeds erg verschillen omdat er verschillende thema’s spelen en je als adviseur verschillende rollen kunt hebben binnen een opdracht. De opdrachten van OchtendMensen collega’s zijn heel uiteenlopend, van projectsecretaris binnen een huisvestingsproject van een ziekenhuis, tot projectleider bij de implementatie van een nieuwe zorgapp. Al met al betekent het werken in één sector dus nog steeds dat er veel opties zijn.

Wat zou jij in jouw tijd binnen OchtendMensen allemaal willen doen?

Het leuke aan OchtendMensen vind ik dat er zowel intern als extern de ruimte is om taken op te pakken en jezelf verder te ontwikkelen. Zo houd ik mij momenteel bijvoorbeeld bezig met het updaten van onze HR-cyclus. In de toekomst zou ik graag nog betrokken willen zijn bij de werving & selectie van nieuwe werknemers voor OchtendMensen en een groot evenement voor mijn collega’s willen organiseren zoals een meerdaagse Summercourse of een alumni event.

Naast deze interne taken zijn er ook veel dingen die ik in externe opdrachten nog wil doen en leren. Zo geloof ik sterk in de kracht van preventie in de zorg en zou ik graag een opdracht doen die zich hierop richt. Daarnaast vind ik kwaliteit, medisch leiderschap, het gebruik van eHealth en de doorontwikkeling van medisch onderwijs interessante thema’s, en lijkt het me leuk om hiermee aan de slag te gaan. Volgens mij heb ik dus nog genoeg te doen in mijn tijd bij OchtendMensen!

Heb je nog tips voor recent afgestudeerden?

Omdat het nog maar kortgeleden is dat ik zelf aan het solliciteren was, weet ik nog goed hoe deze periode is. Het is natuurlijk een spannende tijd, waarbij je zowel de arbeidsmarkt als jezelf beter leert kennen. Blijf vooral jezelf tijdens de sollicitaties en stress niet te veel of het wel gaat lukken om een geschikte baan te vinden. Als er een goede match is met een potentiële werkgever zal hij of zij dat ook merken. Daarnaast goed om te onthouden; tijdens een sollicitatie hoef je echt niet alles goed te doen en hoef je niet overal het perfecte antwoorden op te hebben. Juist met een goede reflectie op je eigen verbeterpunten kun je meer indruk maken op een potentiële werkgever.

Deel dit bericht

Comments are closed.