Waarom Simon-Kucher & Partners?

0
Leestijd: 3 minuten

Waarom heb ik gekozen voor een klein consultancy kantoor…

Voor mij was dit één van de belangrijkste reden om voor Simon-Kucher & Partners in Amsterdam te kiezen. Het kantoor is nog ‘klein’ en groeit met meer dan 15% per jaar. Dit brengt een drietal voordelen met zich mee die je nergens anders zal vinden.

1)     Cultuur

Met mijn Aerospace Engineering achtergrond lijkt het misschien niet direct voor de hand om bij een consultant te gaan werken. Hoe ben ik dan bij Simon-Kucher & Partners terecht gekomen? Tijdens mijn stage bij Nissan in Japan kwam ik erachter dat Engineering niet voor mij was weggelegd. Ik vond de onderwerpen wel interessant, maar de projecten waar je aan werkt binnen engineering zijn typisch 3-5 jaar, in tegenstelling tot 2-4 maanden bij een consultant. Ik was echt op zoek naar een dynamische omgeving waar je snel veel kan leren. Ook wilde ik geen miniem onderdeel zijn van een ontzettend grote organisatie. Ik was op zoek naar een grote impact binnen het bedrijfsleven, en zo kwam ik al snel terecht bij een (kleinere) consultancy.

Bij een klein kantoor hoort namelijk een gezellige cultuur. Omdat we kleiner zijn dan de gemiddelde strategieconsultant, kennen collega’s elkaar goed. Als je op kantoor bent lunchen we samen aan een lange tafel, waardoor je kan bijpraten met je collega’s die je al een tijdje niet hebt gesproken. Je bouwt persoonlijke relaties op, ook buiten je werk om, waardoor je uiteindelijk beter kan samenwerken tijdens een project. Met onze sterke focus op groei zijn we een hechte groep, waarbij iedereen baat heeft om elkaar succesvol te laten zijn. Hierdoor is er bij ons geen concurrentie tussen collega’s en zijn er geen politieke spelletjes zoals bij grotere kantoren. Bij ons ben je echt onderdeel van een sterk team.

2)     Projectwerk

Ik sprak laatst een studievriend die tegelijkertijd als ik was begonnen bij een grotere consultant. Hij keek me met hele grote ogen aan toen ik vertelde dat ik na mijn onboarding meteen mee mocht naar de klant. Hij was zelf alleen nog maar verantwoordelijk geweest voor analyses die vanuit kantoor uitgevoerd moesten worden. Bij Simon-Kucher & Partners wordt je meteen meegenomen naar de klant, uiteraard onder begeleiding van meer senior consultants op je team. Het voordeel van een kleiner kantoor is dat je eerder in het diepe wordt gegooid en daardoor jezelf ook sneller kan ontwikkelen.

Onze klanten komen vanuit veel diverse industrieën. Bij ons hoef je je pas erg laat in je carrière te specialiseren in een bepaalde industrie, in tegenstelling tot veel grote kantoren. Er zijn bij een kleine consultant simpelweg niet altijd projecten beschikbaar uit alle industrieën, waardoor je bij ons veel verschillende industrieën te zien krijgt. En uiteindelijk is het zien van verschillende klanten in verschillende industrieën, in combinatie met versnelde persoonlijke ontwikkeling, toch wel de reden waarom ik consultant ben geworden. Ook hier sluit Simon-Kucher & Partners perfect bij mij aan.

3)     Ondernemerschap

Omdat we klein en groeiende zijn, is er veel ruimte voor ondernemerschap. Heb jij een goed idee waardoor ons kantoor tot een nog hoger niveau getild kan worden? Super! Je hoeft het maar te pitchen en voor je het weet mag je het ook zelf uitvoeren. Dit ondernemerschap zit in het DNA van onze cultuur en onze mensen, wat een ontzettend leuke dynamiek met zich meebrengt. Als kantoor gaan we regelmatig met elkaar in overleg wat we nog beter zouden kunnen doen, hoe we om willen gaan met de toekomstige groei en waar we aan moeten denken als we dit willen faciliteren. Dit soort beslissingen worden bij grotere kantoren vaak van bovenaf bepaald. Bij ons bouw je echt mee aan je eigen toekomst.

Een hechte cultuur, veel verantwoordelijkheid bij projecten en ondernemende mensen die samen aan je toekomst bouwen. Allemaal voordelen van een klein kantoor en de reden waarom ik voor Simon-Kucher & Partners heb gekozen.

Deel dit bericht

Comments are closed.