Bestuurs­secretaris KNGF en Expert Team Corona

0
Leestijd: < 1 minuut

OchtendMens Roos Thijssen is interim bestuurssecretaris bij het KNGF: het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. In deze rol is zij aanspreekpunt voor de beleidscyclus en juridische zaken voor zowel de werkorganisatie als het bestuur. Een echte spilfunctie waarin het belangrijk is om goed aan te voelen waar de behoeften liggen van zowel bestuur als werkorganisatie, zodat zaken goed op de agenda komen en de voortgang in processen en beleidsvorming wordt geborgd.

Toen het coronavirus uitbrak, heeft Roos een extern crisisteam opgezet (het Expert Team Corona) en de overleggen daarvan begeleid. In dit team wordt met verschillende stakeholders gesproken over de corona-actualiteiten en de uitwerking daarvan op de beroepsgroep fysiotherapeuten. De ontwikkelingen rond het coronavirus gaan snel. Fysiotherapeuten moeten daarvan op de hoogte zijn en weten hoe zij moeten handelen en onder welke voorwaarden.

Het resultaat van het Expert Team Corona van het KNGF is dat de actualiteiten snel besproken kunnen worden met stakeholders in de beroepsgroep en dat de input daaruit door het KNGF gebruikt wordt bij het maken van coronagerelateerde richtlijnen en stappenplannen.

“Toen het coronavirus uitbrak, heb ik een extern crisisteam opgezet: het Expert Team Corona. Ik begeleid de overleggen hiervan. Het resultaat van dit externe team van het KNGF is dat de actualiteiten snel besproken kunnen worden met stakeholders in de beroepsgroep en dat de input daaruit door het KNGF gebruikt wordt bij het maken van coronagerelateerde richtlijnen en stappenplannen.”

Roos Thijssen – Adviseur OchtendMensen

Deel dit bericht

Comments are closed.