Projectleider programma ‘Groenblauw: Excellente groene en gezonde leefomgeving’

0
Leestijd: < 1 minuut

Almere is een jonge snelgroeiende stad. De stad bestaat uit veel natuur en water, maar tegelijkertijd ook uit bovengemiddeld veel ongezonde inwoners. Het groen en water van Almere moeten beter worden benut door bewoners, zodat zij in dat groen gaan bewegen, recreëren en elkaar ontmoeten.

Als onderdeel van de herijking van het programma Groenblauw, ontwikkelde OchtendMens Albert Pansier het project ‘Excellente groene en gezonde leefomgeving’. Het doel van dit project is om de bossen en parken beter toegankelijk en beter bekend te maken. Daarnaast is het doel om ervoor te zorgen dat het groen vanuit die bossen en parken beter doorloopt tot in de wijk, zodat bewoners via ‘groene lopers’ worden verleid om te bewegen. Albert ontwikkelde dit project waarin preventie centraal staat, formeerde een kernteam, schreef het projectplan en verwierf de middelen voor de uitvoering.

Het resultaat is een op bestuurlijk niveau breed gedragen project met vijf miljoen euro aan middelen voor de uitvoering voor de komende vijf jaar. Zowel universiteiten, hogescholen als de GGD zijn aangehaakt bij het project. Vanuit een brede samenwerking wordt het project gerealiseerd ten behoeve van de fysieke en mentale gezondheid van de inwoners van Almere.

“Ik ontwikkelde dit project ‘Excellente groene en gezonde leefomgeving’, formeerde een kernteam, schreef het projectplan en verwierf de middelen voor de uitvoering. Vanuit een brede samenwerking wordt het project gerealiseerd ten behoeve van de fysieke en mentale gezondheid van de inwoners van Almere.”

Albert Pansier – Adviseur OchtendMensen

Deel dit bericht

Comments are closed.