Adviseur Publieke gezondheid GGD IJsselland

0
Leestijd: 2 minuten

GGD IJsselland zet zich in voor de gezondheid van de inwoners in de elf gemeenten in de regio IJsselland. In het team Beleidsadvies en Onderzoek draagt OchtendMensen Marlou Kerssens hier – in haar rol van adviseur Publieke gezondheid – aan bij.

Marlou heeft onder meer succesvol een ondersteuningsaanvraag geschreven voor de regionale coördinatie van de Rookvrije Omgeving, onderdeel van het landelijke project ‘De Rookvrije Generatie’. Ook schrijft Marlou een advies namens de GGD aan de gemeente Zwolle over de doorontwikkeling van het netwerk ‘Zwolle Gezonde Stad’Dit netwerk is onderdeel van het lokale gezondheidsbeleid van de gemeente en bestaat al meer dan tien jaar. In haar advies maakt Marlou gebruik van een integrale aanpak, waarbij ze onder andere kijkt naar de link tussen armoede, fysieke leefomgeving en gezondheid.

In haar werk betrekt Marlou de adviseurs en projectleiders van de GGD. In haar aanpak zoekt zij naar een balans tussen leren van wat er al bekend is binnen de GGD en hier gebruik van maken, en zelf op zoek gaan naar nieuwe informatie. Hierbij beperkt zij zich niet tot wat er is in de regio, maar kijkt ze juist ook naar GGD’s in andere regio’s, landelijke ontwikkelingen en kennis bij andere partners zoals gemeenten en zorgorganisaties.

Marlou is van toegevoegde waarde voor de GGD door een frisse en kritische blik en nieuwe perspectieven op zaken in te brengen. Ze deelt haar verwondering en vraagt door in gesprekken. Door deze frisse blik en het samenbrengen en analyseren van alle verschillende informatie, helpt ze de GGD om onderbouwde en bruikbare adviezen op te leveren. Mede door de inzet van Marlou worden er de komende jaren extra rookvrije omgevingen gerealiseerd in de regio en wordt de focus van het netwerk ‘Zwolle Gezonde Stad’ aangescherpt, waardoor gezond leven nog aantrekkelijker en gemakkelijker wordt voor Zwollenaren.

“Met een frisse en kritische blik en het samenbrengen en analyseren van alle verschillende informatie, help ik GGD IJsselland om onderbouwde en bruikbare adviezen op te leveren.”

Marlou Kerssens – Adviseur OpMorgen

Deel dit bericht

Comments are closed.