Programma­secretaris VIPP Programma OPEN

0
Leestijd: < 1 minuut

Overal in de zorg wordt gewerkt aan informatie-uitwisseling tussen patiënt en zorgprofessional. Vanaf 1 juli 2020 kunnen patiënten online hun medische gegevens inzien bij hun huisarts.

OPEN is het landelijke vierjarig versnellingsprogramma (VIPP) van InEen, LHV en NHG om huisartsen te ondersteunen bij het veilig online inzage bieden aan hun patiënten. Het programma wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het programmabureau van OPEN werkt samen met regionale coalities, huisartsen en HIS-leveranciers om online inzage voor patiënten realiteit te maken.

Als programmasecretaris van OPEN helpt OchtendMens Anne Goossens bij het programmamanagement. Hierbij organiseert zij diverse (bestuurlijke) overleggen en bereidt deze inhoudelijk voor. Ook zorgt zij voor adequate informatie voor de programmamanagers, houdt overzicht op acties en planningen, en maakt verslagen en rapportages. Op deze manier draagt zij bij aan het plannen en beheersen van het programma OPEN, zodat de tactisch-strategische doelstellingen van OPEN worden behaald.

Meer over digitale innovaties in de zorg lees je op de themapagina op onze website. En wij vertellen je graag wat OchtendMensen nog meer doet in de Zorg & Gezondheid.

“Als programmasecretaris Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional OPEN draag ik bij aan het plannen en beheersen van het programma, zodat de tactisch-strategische doelstellingen van OPEN worden behaald. Vanaf 1 juli 2020 kunnen patiënten online hun medische gegevens inzien bij hun huisarts.”

Anne Goossens – Adviseur OchtendMensen

Deel dit bericht

Comments are closed.