Programma­secretaris Groene en Gezonde Stad Gemeente Almere

0
Leestijd: < 1 minuut

Transitie naar een duurzame stad

De transitie naar een duurzame maatschappij brengt complexe vraagstukken met zich mee. Hoe bewegen we van abstracte doelen naar concrete maatregelen die de beoogde transitie realiseren? Gemeenten hebben hierin een belangrijke regierol: zij kunnen zowel beleid vaststellen, als uitvoeren. De gemeente Almere heeft een duurzaamheidsagenda vastgesteld met een brede inzet. Niet alleen duurzame dingen doen, maar ook ‘de dingen duurzaam doen’. Een transitie die in alle afdelingen van de gemeente plaats moet vinden. Om dat te bereiken, is een programma van tientallen projecten opgezet onder de noemer Groene en Gezonde Stad.

Hoe ondersteunt OchtendMensen bij de implementatie van het programma Groene en Gezonde Stad

Als programmasecretaris Groene en Gezonde Stad is Alice de rechterhand van de programmamanager. Zij brengt structuur in het programma, schakelt met de projectleiders en coördineert overleggen, afspraken en financiën. Ook denkt ze actief mee over hoe om te gaan met de uitdagingen die het programma moet trotseren. Bijvoorbeeld door projectleiders die tegen dezelfde knelpunten aanlopen met elkaar in gesprek te brengen. Dit alles om in een goed draaiend programma te groeien naar een duurzaam Almere.

Lees hier meer over waar OchtendMensen aan werken op energie- en duurzaamheidsgebied.

“Als programmasecretaris breng ik structuur in het programma, schakel met de projectleiders en coördineer overleggen, afspraken en financiën. Ook denk ik actief mee over hoe om te gaan met de uitdagingen die het programma moet trotseren.”

Alice Vogel – Adviseur Energie & Duurzaamheid OchtendMensen

Deel dit bericht

Comments are closed.