Adviseur Omgevings­management programma Luchtruim­herziening Ministerie I&W .

0
Leestijd: 2 minuten

De grenzen van de capaciteit van het luchtruim komen in zicht

De afgelopen decennia is het Nederlandse luchtruim organisch gegroeid tot het netwerk van routes en gebieden dat nu bestaat. Maar de grenzen aan de capaciteit van het luchtruim komen in zicht. Om de capaciteit van het luchtruim te verruimen, het luchtruim efficiënter te gebruiken en te beheren en de impact van vliegroutes op de omgeving te beperken, is een herziening nodig.

Het is belangrijk de omgeving daarbij vroegtijdig te betrekken, zowel voorafgaand (informele participatie) als na besluitvorming (formele participatie). Het programma Luchtruimherziening van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat richt zich op drie groepen stakeholders: provinciale bestuurders, maatschappelijke organisaties en luchtruimgebruikers.

De omgeving betrekken bij het programma Luchtruimherziening

OchtendMensen-adviseur Camiel Fremouw denkt als adviseur Omgevingsmanagement mee met de manier waarop de omgeving goed betrokken kan worden bij het programma Luchtruimherziening en helpt hij bij de uitvoering daarvan. Zo heeft hij de landelijke Ontwerpdag Luchtruimherziening in november 2019 mede georganiseerd: een dag waarop zo’n 100 stakeholders samenkomen. Ook heeft Camiel met NLR gewerkt aan het maken van een informatieve 3D-animatie van het huidige Nederlandse luchtruim. Een animatie die inmiddels standaard in presentaties aan stakeholders getoond wordt.

Wil je meer weten over de opdrachten die OchtendMensen doen rondom de thema’s ‘Stad, Natuur & Mobiliteit’, dan kun je hier meer van onze projecten bekijken.

“Naast adviseur Omgevingsmanagement bij het programma Luchtruimherziening, ben ik ook secretaris van de werkgroep die zich tijdens de Corona-crisis inzet voor de continuïteit van de luchtvaart in de Caribische delen van het Koninkrijk. Ik denk en schrijf mee over/aan adviezen aan de minister en coördineer samen met de voorzitter acties.”

Camiel Fremouw – Adviseur OchtendMensen

Deel dit bericht

Comments are closed.