Project­coördinatoren Ontwikkel­spoor Nabijheid FMHaaglanden

0
Leestijd: 2 minuten

Domeinoverstijgende vraagstukken gezamenlijk en integraal aanpakken in de nabijheid van de klant

Binnen het directoraat-generaal Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk (DGVBR) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zijn de diverse shared service organisaties ondergebracht die departement-overstijgende taken uitvoeren op het gebied van de Rijksbedrijfsvoering.  Onder DGVBR valt ook Facilitair Management Haaglanden (FMH): de facilitaire dienstverlener van en voor het Rijk binnen de Haagse regio. Naast FMH hebben ook het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en de ICT-dienstverlener SSC-ICT hun eigen positie binnen DGVBR.

Iedere dienstverlener heeft zijn eigen expertise. Het kan zijn dat er voor een klantvraag meerdere dienstverleners nodig zijn. Om de klantvraag beter en sneller gezamenlijk op te lossen, is Ontwikkelspoor Nabijheid gestart. Hiermee wil DGVBR zijn meerwaarde versterken door domeinoverstijgende vraagstukken ook gezamenlijk en integraal aan te pakken in de nabijheid van de klant, waarmee ook de pro-activiteit vergroot wordt. Het is namelijk voor de toekomst van DGVBR van belang en relevant om samen te werken aan verdere doorontwikkeling. In de deelprojecten  worden processen gezamenlijk opgepakt, geanalyseerd en geoptimaliseerd door de verschillende dienstverleners. Naast de procesmatige kant, is het Ontwikkelspoor ook een zoektocht naar een gezamenlijk beeld van de dienstverlening. Deze zoektocht heeft ook met cultuur en gedrag te maken.

OchtendMensen dragen onder meer bij door een kritische blik en het concreter maken van het project

OchtendMensen Chris van der Sluijs en Bloys Sebregts kregen de vraag om het project Ontwikkelspoor Nabijheid te ondersteunen. Als projectcoördinatoren ondersteunden zij door bijeenkomsten te organiseren, vergaderingen voor te zitten en te notuleren. Tot slot adviseerden ze over de vorm en inhoud van dit project. Zo stelden zij jaarplanningen, actielijsten en doelen voor de toekomst op. Chris en Bloys zorgden er mede voor dat deze doelen behaald werden en hielden de voortgang bij van de doelen.

De toegevoegde waarde van Chris en Bloys was te vinden in een aantal onderdelen. Ten eerste hebben zij meegeholpen om een totaaloverzicht te houden van het gehele project. Daarnaast hebben ze gezorgd voor de organisatie en planning van alle bijeenkomsten. Tot slot hebben zij met hun kritische blik meegedacht in alle inhoudelijke stukken en het concreter maken van het project.

Ben je benieuwd wat voor projecten OchtendMensen nog meer doen binnen het thema Maatschappij & Overheid, lees dan hier verder.

“OchtendMensen Chris en Bloys waren onze motor: een ‘driving force’ die ervoor zorgden dat resultaten werden behaald. Niet alleen door kennis en kunde, maar ook door hun enthousiasme en een frisse blik.”

Ron Pel en Lee-Anne Jacobson – Projectleiders FMHaaglanden

Deel dit bericht

Comments are closed.