Datakoers voor het DG Bodem en Water Ministerie I&W

0
Leestijd: < 1 minuut

Het belang van digitalisering en dataficering

Ons land digitaliseert in een hoog tempo. Dat biedt mooie kansen om zaken sneller, slimmer of anders te doen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ziet het belang van de digitalisering en dataficering. Daarom heeft het ministerie het programma Anders Omgaan met Data ingesteld. Om voor het Directoraat-generaal Water en Bodem (DGWB) de data(technologie)ontwikkelingen te duiden en richting te geven aan de betekenis voor DGWB is een datastrategie of datakoers ontwikkeld.

Hoe OchtendMensen ondersteunde in de transitie naar datagedreven werken

Als adviseur en analist van Anders Omgaan met Data werkte OchtendMens Reijer Aarnoudse mee aan de datakoers voor DGWB. Op basis van interviews, gesprekken en deskresearch heeft hij informatie opgehaald, geanalyseerd en verwerkt in de datakoers. Hierbij legde hij verband tussen de beleidsopgaves en de ontwikkelingen, de positie van het ministerie t.o.v. de ontwikkelingen en de meerwaarde voor het ministerie zelf. Naast de inhoudelijke bijdrage heeft hij ook de vormgeving van het document gedaan. De datakoers is een mooie stap in de transitie naar datagedreven werken binnen DGWB en het ministerie.

Ben je benieuwd wat voor projecten OchtendMensen nog meer doen binnen het thema Maatschappij & Overheid, lees dan hier verder.

“We zijn zeer tevreden over de bijdrage van Reijer aan de totstandkoming van onze datakoers.”

Gijs van Schouwenburg – Programmamanager Anders Omgaan met Data Ministerie Infrastructuur en Waterstaat

Deel dit bericht

Comments are closed.