LinkedIn, de basis

0
Leestijd: 2 minuten

LinkedIn kent meer dan 347 miljoen gebruikers en is daarmee één van de meest populaire sociale netwerken voor professionals. 80% van de recruiters noemt LinkedIn als belangrijkste wervingskanaal. Zeker voor jou als professionals of afstuderende HBO / WO student is dit erg interessant. Heb jij al een duidelijk LinkedIn-profiel? Met de volgende tips en tricks wordt jouw LinkedIn-profiel een stuk professioneler en daardoor beter vindbaar voor recruiters. 

1: Updates weergeven of verbergen?
Voordat je begint aan de bewerking van je LinkedIn-profiel is het handig om de updates over jezelf te verbergen. Dit voorkomt dat je al je connecties overspoeld met updates over wijzigingen op jouw profiel. Ben je bij de laatste wijziging aangekomen? Dan is het handig om de updates weer aan te zetten. Zo zien jouw connecties meteen jouw volledige, up-to-date profiel.

2: Zorg voor een foto
Een profiel met een foto geeft meer vertrouwen. De default avatar is bovendien alles behalve charmant. Gebruik hiervoor wel een duidelijke portretfoto. Onthoud dat je LinkedIn een zakelijke visitekaartje is van jezelf. Laat dus vooral je vakantie- en uitgaansfoto’s achterwege.

3: Houd je pagina volledig & up-to-date
Je LinkedIn-profiel is je online cv. Zorg dat deze volledig is en up-to-date. Net zoals op je cv benoem je niet alleen het bedrijf en functie, maar ook de daarbij horende taken en verantwoordelijkheden. Dit vergroot tevens je vindbaarheid in Google.

4: Samenvatting over jezelf
Zorg tot slot voor een samenvatting over jezelf. Hierin kun je kort vertellen wat je voor de lezer kan betekenen. LinkedIn is immers een manier om jezelf te verkopen. Vertel hier vanuit de 1e persoon en begin met je naam en een korte elevator-pitch. Vertel wie je bent, wat je doet en waar je voor staat. Ben je hard opzoek naar werk? Sluit dan af met een call-to-action. Vertel de lezer welke stappen zij moeten nemen als ze interesse in jou hebben.

Deel dit bericht

Comments are closed.