Een CV met inhoud maken voor starters!

0
Leestijd: < 1 minuut

Het kan voor een Young Professional lastig zijn om een plekje op de arbeidsmarkt te veroveren. Dat allemaal aan de hand van te weinig ervaring. Toch kan je een CV met inhoud maken voor starters zodat die interessant wordt voor bedrijven. Hier een aantal tips!

Ervaring

Zonder dat je het weet heb je meer ervaring dan je denkt. Deze ervaring hoeft niet perse te bestaan uit jaren werkervaring. Werknemersvaardigheden heb je op meerdere plekken geleerd in je leven. Denk bijvoorbeeld aan je studie, je bijbaan, stage etc. Maar ook specifieke zaken zoals je scriptie en specifieke vakgebieden op school. Heb je alsnog te weinig ervaring? Ga dan bedenken hoe je ervaring op kan doen binnen een korte periode. Ga bijvoorbeeld langs bij bedrijven om te vragen of je voor een bepaalde tijd mag meelopen binnen een afdeling.

Indruk maken

De eerste indruk maak je maar een keer. Zorg er dus voor dat je in je CV kort en bondig bent. Gebruik termen als ‘verantwoordelijkheden’ en ‘succes’, aan de hand hiervan zal de recruiter snel een beeld van je schetsen. Vergeet daarnaast ook niet te vermelden wat je doelen zijn en welke je al hebt bereikt.

Aanpassingsvermogen

In de vacature staan waarschijnlijk een aantal competenties en vaardigheden vermeld waaraan je moet voldoen. Benoem deze dan ook in je CV, hiermee relateer je je CV aan de functie. Ga alleen niet overdrijven, wees jezelf en blijf eerlijk. Anders kan je alleen maar door de mand vallen tijdens het sollicitatiegesprek.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeship, startersvacaturebusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.