4 ergernissen van recruiter Leanne

0
Leestijd: 2 minuten

Op de kantoorburelen van Business Talent Network hoor ik de hele dag door gesprekken over cv’s, brieven en andere sollicitatieperikelen. Niet altijd gaat dit even goed. Hoe zit dit bij andere bedrijven? We vroegen Leanne van Nuenen, Talent Recruiter bij FrieslandCampina naar haar grootste ergernissen.

Spelfouten

Niet een hele grote blunder, maar wel een grote ergernis: spelfauten. Het wordt zo vaak gezegd, maar recruiters blijven ze tegenkomen. Laat je cv en brief checken!

“Als je “me bijbaan” schrijft, heb ik meteen geen zin meer om door te lezen!”

Foute bedrijfsnaam
Lekker makkelijk, man! Ik schrijf een brief, en verstuur deze naar tien bedrijven. Hoe chill oerstom? Vooral als je vergeet de bedrijfsnaam aan te passen naar de goeie. Ja, het gebeurt. En laten recruiters het nou net heel leuk vinden om jou dan even extra voor schut te zetten door je te uitgebreid te bellen over je afwijzing voor dat andere bedrijf.

“Ons bedrijf heet FrieslandCampina, dus niet Campina, niet Friesland-Campina en al helemaal niet Unilever of Rabobank! 

Vakantiefoto’s op je cv

Leanne ziet liever geen foto dan een foute foto:“Als jij een goede professionele foto hebt vind ik dat prettig: ik onthoud je cv makkelijker. Bedenk je echter goed wat voor foto je op je cv zet. Gebruik alleen neutrale en professionele foto’s. Ga jezelf in ieder geval niet uit een foto van je laatste strandvakantie knippen: geen foto is ook prima!” 

Lengte cv en brief

Hé Tolstoj! Die romans mag je achterwege laten. Recruiters hebben meer te doen dan alleen jouw brief lezen, dus hou het kort.  

“Soms komen er brieven van starters langs die zes(!) pagina’s lang zijn. Zeker als starter is een cv van anderhalve pagina perfect. Probeer in ieder geval onder de twee pagina’s te blijven, dat is echt wel genoeg om te laten zien wat je hebt gedaan tijdens je studententijd. Je bijbaan als vakkenvuller hoeft dus ook niet te worden uitgelegd in vijf volzinnen, ik begrijp wat de taken van een vakkenvuller zijn. Wat ik belangrijk vind om snel te zien is wat je gestudeerd hebt; of je stages hebt gelopen; of je bestuurservaring hebt; of je in het buitenland hebt gestudeerd en of je nog andere bijzondere ervaringen hebt opgedaan.”

Tip voor een kort cv nodig? Lees dit! 

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.