Hoe creëer je geluk? Een persoonlijk verhaal

0
Leestijd: 2 minuten

We leven in ‘het nieuwe normaal’ waarbij thuiswerken aan de orde van de dag is. Een nieuw normaal wat voor onze Young Professionals en mijzelf behoorlijk wennen is. Toch zie en ervaar ik dat geluk niet ver weg is. Het geluk creëren begint voor mij zelfs in mijn achtertuin…

Maar eerst even terug. De ‘intelligente lockdown’ bestond nauwelijks als term of de Young Professionals die ik coach moesten ieder op hun eigen manier leren omgaan met de verschillende aspecten hiervan. De eerste schok en onduidelijkheid hadden hen en ook op mijzelf invloed. Regelmatig vroeg ik mij af welke impact dit zou hebben op mij als mens en als professional.

Veel coachingsgesprekken gingen over de vele ‘off days’.  Zo’n dag dat je uit bed stapt en het allemaal niet mee lijkt te zitten en je energie ver te zoeken is. In een bruisende werkomgeving had je nog de omgeving die je uit deze off day kon trekken: je kon inspireren, vergezellen of gewoon een schop onder de kont gaf. Nu moet je het echt uit jezelf halen.

Vooral de alleenwonende Young Professionals hebben het moeilijk. Er is niemand om ze op te vrolijken of energie te geven waar ze op mee kunt varen. Ze hebben alleen zichzelf en hun scherm. Maar ook de Young Professionals die met huisgenoten wonen in een (te) klein huis staan voor uitdagingen. Waar ga je werken als er maar één tafel is voor zeven volwassen mensen?

Tijdens de coachingsgesprekken werd vaak gezegd: ‘voor de zomer is het wel over’. Hoewel deze hoop ook geen werkelijkheid is geworden, is het helemaal niet relevant. Het gaat erom hoe je geluk creëert in jouw leven zoals die nú is. Hopen op iets waar je geen invloed op hebt blijkt vaak de kern van het probleem. Ik probeer te coachen op het leidingnemen over je eigen geluk en toekomst. Te zoeken naar iets waar je zelf gelukkig van wordt en niet te wachten tot het vanzelf verandert.

Bij veel mensen kwamen nieuwe gewoontes op zoals uitgebreid koken, muziek maken, zoeken naar een gezonde levensstijl, het weglezen van die lange boekenlijst, meer sporten en zelfs het schrijven van een eigen boek. Dit inspireerde mij en zo heb ik de creativiteit en flexibiliteit van deze tijd gebruikt om mijn liefde voor het groen en lekker eten te combineren. In een moestuin in de buurt kan ik me heerlijk bezighouden met de groei van het groen en het oogsten van de seizoensproducten. Zo bezig zijn geeft rust en ritme en het is heerlijk om met de oogstmaanden mee te eten.

Ik kan niet anders dan dat zelf ook weer te delen om zo anderen te inspireren om ook seizoensgebonden te eten en zelf (micro)groente en fruit te kweken. Je kan mijn avonturen en gerechten zien via mijn instagram-account@moestuin_kasteelgroeneveld.

‘Me-time in het groen’ is voor mij een ideale combinatie om in deze tijden geluk te creëren. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en wie weet kunnen we elkaar inspireren! Hoe creëer jij je geluk en neem je leiding over de toekomst?

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? Zoek dan naar startersvacatures of schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.