Als bedrijfskunde student op een ICT afdeling

0
Leestijd: < 1 minuut

Toen ik mijn vrienden vertelde dat ik was aangenomen voor het ICT Traineeship van FrieslandCampina, keken ze mij raar aan. Niet geheel onterecht, want wat doet een ex-bedrijfskundestudent met een master in marketing op een ICT afdeling?! Tijdens mijn stage binnen FrieslandCampina kwam ik er namelijk achter dat mijn beeld van ICT nogal verouderd was. Tegenwoordig doet de ICT afdeling van een multinational als FrieslandCampina meer dan enkel het netwerk en laptop beheer. Het is de backbone van de organisatie: van financiële data tot supply-chain planning, niets kan meer zonder ICT toepassingen. Dit maakt je rol als corporate trainee ICT, ongeacht je achtergrond, reuze interessant!

Om ICT trainee te worden hoef je geen specifieke ICT achtergrond te hebben. Mijn mede-ICT trainees hebben bijvoorbeeld communicatiewetenschappen en psychologie gestudeerd. Je moet wel enige affiniteit hebben met ICT, welke je moet kunnen onderbouwen. Zelf heb ik bijvoorbeeld gedurende mijn studententijd meerdere websites ontworpen en beheerd.

Het corporate traineeship bij FrieslandCampina bestaat uit twee assignments van één jaar. Dit vind ik zelf erg fijn; de focus ligt vooral op je leercurve in combinatie met waarde creëren voor de organisatie. Je wordt hierbij natuurlijk goed gecoacht door je lijnmanager, mentor en trainee-coördinator. Doordat de ICT afdeling een corporate afdeling is, hebben je werkzaamheden impact op FrieslandCampina wereldwijd. Grote kans dat je daarom in een internationaal team terecht komt. Vanaf het eerste moment word je geacht op volle snelheid mee te draaien in de bedrijfsvoering; dat kan soms overweldigend zijn maar is een perfecte manier om snel dingen te leren!

FrieslandCampina heeft ook andere traineeships die je kunt volgen. Lees hier hoe het is om een supply chain & operations traineeship te volgen biJ FrieslandCampina.

Deel dit bericht

Comments are closed.