Kantooretiquette voor over de grens

0
Leestijd: < 1 minuut

2,3 miljoen mensen werken in het buitenland voor een Nederlands bedrijf, iets wat voor vele studenten een ware droom is. Hoe hoor je je te gedragen? Wij vonden een super leuke infographic over kantooretiquette. Sharing is caring, nietwaar? Wij hebben er veel van geleerd!

Wist jij bijvoorbeeld dat Duitsers net zo hysterisch zijn over te laat komen als Nederlanders? En wist je dat je in Frankrijk prima meer dan een uur lunchpauze kunt nemen, maar dat je als senior eigenlijk niet op tijd naar huis kunt omdat je dan als lui gezien wordt? Zo moet je bijvoorbeeld ook niet gek opkijken als een bekende Italiaanse zakenpartner je een kus op je wang geeft als je elkaar groet.

Wat een &*@( wijf weer!
Wat je dan wel weer moet doen als je een kantoortuin in wandelt is lekker klagen, en dat kunnen wij Nederlanders natuurlijk hartstikke goed. In the UK klaag je over onbelangrijke dingen als het weer, en in Spanje het liefst over alles en iedereen. Je moet alleen niet verkeerd opkijken als de politieke correctheid bij je Spaanse collegae nogal ver te zoeken is. Baboso!

Meer leren? Klik hier voor de volledige infographic van Viking.

 

Deel dit bericht

Comments are closed.