Stiekem in andere restaurants eten doe je zo

0
Leestijd: 2 minuten

Het gras is altijd groener aan de overkant. Zo werkt het ook met lunchen op kantoor. Na verloop van tijd raak je uitgekeken op de kleffe broodjes kaas die bij jullie in de kantine liggen en is het tijd voor iets nieuws. In het pand naast jouw kantoor hebben ze lunches waar je u tegen zegt. De chefs zorgen hier dagelijks voor dartelende engeltjes op de tong. Één probleem; alleen medewerkers van dat bedrijf mogen hier eten. Hoe zorg ervoor dat je hier toch stiekem kunt eten in andere restaurants?

Tip 1: Fake-ID

Een grote kans dat medewerkers van het bedrijf allemaal een pasje hebben. Aan het pasje, dat meestal aan een keycord om je nek hangt, is te zien dat je hier werkzaam bent. Deze zijn gelukkig makkelijk te vervalsen. Koop een verrekijker en bestudeer (van een veilige afstand) hoe deze pas eruitziet. Benader vervolgens een designer en stuur je meest professionele pasfoto op. Eenmaal binnen heeft niemand enig idee dat jij hier niet thuishoort!

Tip 2: Bluffen

Wanneer iemand je confronteert met het feit dat je hier niet werkt, kun je natuurlijk altijd gewoon bluffen. ‘Ik ben mijn pasje vergeten’ werkt natuurlijk niet altijd, dus moet je ook andere smoesjes bedenken. Zoek namen op van managers en directieleden en doe je voor als zijn/haar zoon of dochter. Heb je echt een goede pokerface? Dan kun je altijd nog voor de extreme versie gaan. ‘Weet je wel tegen wie je het hebt!?’

Tip 3: Solliciteren

Wanneer je de karige lunch in het eigen bedrijfsrestaurant écht niet meer aankan. Een last resort.

Tip 4: De voedselinspecteur

Wanneer iemand je weg probeert te sturen, doe je net alsof je de voedselveiligheid aan het controleren bent. Kijk de bewaker met een streng gezicht aan en zeg hem dat je graag een kijkje wilt nemen in de keuken. Alles wat er lekker uitziet kun je even proeven en ze zullen extra lief voor je zijn. Nadat je het restaurant van allerlei hapjes af hebt geholpen, krijg je een stevige handdruk en verzoekt men je vriendelijk de groetjes te doen aan je collega’s.

Tip 5: Etentjes met zakenrelaties

Misschien wel de gouden tip; zorg ervoor dat je mensen binnen het bedrijf leert kennen en plan lunchafspraken met ze in. Op deze manier kun je altijd zeggen dat je hier zit voor een zakelijke afspraak. Ze zullen je dan echt niet wegsturen en kun je dus stiekem in restaurants eten.

Heb je zelf nog tips om onopgemerkt plaats te nemen in het bedrijfsrestaurant van de buren? Stuur je tips naar remco.timmer@moongro.com en help zo al je collega’s in Nederland aan lekkere lunches! Benieuwd naar andere blogs? Klik dan hier!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.