Waarom zou je voor een traineeship kiezen?

0
Leestijd: 2 minuten

Waarom zou je voor een traineeship kiezen? Het is een veel voorkomende vraag. Vaak wordt deze vraag gesteld omdat mensen niet precies weten wat een traineeship nu eigenlijk is. Wat houdt het nu in om trainee te zijn?

Een traineeship kun je zien als een startersvacature met een extra leertraject en begeleiding. Dezelfde voorwaarden worden gevraagd voor deze vacatures. Een traineeship is voor iemand die net hbo of wo afgestudeerd is en tussen de nul en twee jaar werkervaring heeft. Traineeships zijn er in vele verschillende richtingen. Op traineeshipsoverzicht.nl zijn alle traineeships onderverdeelt in 17 verschillende richtingen. Zo heb je traineeships in banking, finance, marketing, management en ga zo maar door.

Maar wat maakt een traineeships anders dan een startersvacature? Het voornaamste verschil is het interne traject. Een traineeship kun je zien als een soort interne opleiding. Deze duurt meestal tussen de één à drie jaar. Tijdens deze periode zul jij door middel van persoonlijke begeleiding van een coach een traject volgen. In dit traject kom jij in aanraking met alle verschillende afdelingen en mensen binnen de organisatie. Zo kom jij er goed achter wat de organisatie nu precies inhoudt en hoe jij hier het beste in kan passen. Ideaal in het geval je nog niet precies weet wat jou elke dag je bed uit laat komen.

Qua arbeidsvoorwaarden is een traineeship gelijk aan een startersvacature. Loon en secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen natuurlijk verschillen tussen organisaties maar is in principe gelijk tussen een trainee en een starter. De lonen liggen even hoog en dezelfde secundaire arbeidsvoorwaarden gelden.

Wanneer past een traineeship nu het beste bij mij?

Een traineeship kan goed bij je passen als je niet helemaal zeker bent wat je precies zoekt in een baan. Of dat jij het gewoon fijn vindt om een traject te volgen zodat jij goed bekend bent met de organisatie waar jij werkt.

En een startersvacature dan?

Het belangrijkste is om te onthouden dat een traineeship en startersvacature per persoon beter of slechter kan passen. Er is geen betere versie maar de één kan wel beter bij jou passen dan de andere. Mocht jij graag gelijk willen beginnen omdat jij al zeker weet wat jij voor functie wilt kan een startersvacature natuurlijk ideaal zijn.

Heb je interesse gekregen in het volgen van een traineeship? Traineeships worden aangeboden door vele verschillende top organisaties. Kijk even op traineeshipsoverzicht.nl voor een compleet overzicht van alle huidige vacatures en kom in contact met misschien wel jouw toekomstige werkgever!

Deel dit bericht

Comments are closed.