Alles over het bedrijf Pon

0
Leestijd: < 1 minuut

Pon staat in Nederland bekend als dé auto-importeur van VW, Skoda, Audi, SEAT, Porsche, Bentley, Lamborghini en Bugatti. Dit zijn allemaal merken die vallen onder de gigantische Duitse auto bouwer genaamd Volkswagen AG. Aan de ene kant is het terecht dat mensen deze link leggen, aan de andere kant doet het eigenlijk onder aan wat Pon tegenwoordig is. Het bedrijf is heden ten dagen een grote internationale handels- en serviceorganisatie met een wijd palet aan activiteiten. Bij Pon werken tegenwoordig meer dan 12.000 mensen verspreid over 250 vestigingen in 21 landen.

Naast auto-import is Pon in zowel Noorwegen, Amerika als Azië actief als toeleverancier voor de olie en gas industrie, zijn we in nog meer landen leverancier van vloeistof management systemen voor de maritieme industrie, leveren we grondverzet machines aan de Scandinavische mijnbouw industrie, verhandelen we scheepsmotoren, hydraulische systemen, sprinklerinstallaties, vorkheftruks, generatoren, assen voor opleggers, banden, vrachtwagens, bussen en zijn we tegenwoordig een grote speler in de fietsenmarkt waarbij we eigenaar zijn van merken als Gazelle, Union, Cervélo, Kalkhoff en Focus.

Maar goed, Pon blijft ook dat Nederlandse familiebedrijf dat ooit begon met fietsen import en groot werd in de automotive. Ondernemers zijn het altijd geweest. En juist dat ondernemende familiebedrijf voel je, zie je en hoor je overal in terug.

Lees meer over het bedrijf Pon.

Deel dit bericht

Comments are closed.