Annelotte Wageningen Environmental Research – NBT

0
Leestijd: < 1 minuut

Ik ben eind februari afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht, waar ik Earth, Life and Climate studeerde. Half mei ben ik begonnen als onderzoeker Duurzaam Bodemgebruik bij Wageningen Environmental Research.

Ik leerde het Nationaal Watertraineeship voor het eerst kennen op een carrière dag van de Universiteit Utrecht. Het sprak mij erg aan om als pas afgestudeerde via het traineeship, kennis te maken met het werkveld, mijn netwerk te verbreden en mezelf op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Het leek me een prettige overgang van studie naar werk. Daarnaast leek me het heel fijn om mijn ervaringen te delen met andere starters en samen de sector te ontdekken.

Na mijn afstuderen heb ik me gelijk ingeschreven voor het traineeship en ben ik vrij snel in de kandidatenpool terecht gekomen. Ik werd in eerste instantie geselecteerd voor het Watertraineeship maar kreeg al snel een ontzettende leuke functie aangeboden vanuit het Bodemtraineeship bij het team Duurzaam Bodemgebruik van Wageningen Environmental Research. De functie sloot erg goed aan bij mijn interesses voor o.a. klimaatverandering dus ik hoefde niet lang te twijfelen en heb de functie gelijk geaccepteerd. Een week later kon ik al in Wageningen beginnen. Als onderzoeker Duurzaam Bodemgebruik ga ik me bezig houden met koolstofvastlegging in de bodem en emissiereductie van broeikasgassen uit (landbouw)bodems door slim(mer) landgebruik.

Het Nationaal Bodemtraineeship biedt mij een mooie start van mijn carrière en geeft me de unieke kans om zowel de sector als mezelf verder te ontdekken en mijn netwerk te vergroten. Ik heb heel veel zin in de komende twee jaar bij het Nationaal Bodemtraineeship en Wageningen Environmental Research en ben benieuwd wat voor inzichten de komende trainingen me gaan brengen!

Annelotte is trainee van april 2018 tot april 2020. 

Deel dit bericht

Comments are closed.