Investment Traineehip PGGM – Testimonial Kerim Ural

0
Leestijd: 2 minuten

Welke studie(s) heb je afgerond en waar heb je gestudeerd?

Ik heb de Bachelor Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool afgerond en ben vervolgens verder gegaan aan mijn Master Bedrijfskunde (met als specialisatie Financial Management) aan de VU in Amsterdam.

Hoe ben je in aanraking gekomen met het Traineeship van PGGM?

Tijdens mijn master ben ik uitgebreid  op zoek gegaan naar een traineeship. Na een tip van een vriend  kwam ik terecht bij het Traineeship van PGGM.

Waarom heb je voor het traineeship PGGM gekozen, wat sprak je aan?

Aan de ene kant is PGGM een institutionele belegger met ongeveer € 200 miljard aan beheerd vermogen. Aan de andere kant heeft PGGM de ambitie om hiermee bij te dragen aan een “betere wereld”. Hoewel dit erg abstract klinkt heeft PGGM het volume om hier ook daadwerkelijk merkbare impact mee te realiseren. Een abstracte visie wordt dus omgezet in een concrete bijdragen.

Welk type opdrachten heb je tot nu toe gedaan tijdens jouw traineeship?

Tijdens mijn eerste half jaar heb meegewerkt op de afdeling Fiduciair Advies en Strategie. Hier worden klanten onder andere geadviseerd over hun beleggingsbeleid. Met andere woorden: hoe kan de filosofie van de klant worden omgezet een optimale beleggingsmix. De volgende zes maanden heb ik als PA voor de CIO’s (CIO private markten en de CIO publieke markten) gewerkt. Met name deze opdracht laat zien wat voor mogelijkheden je als Trainee hebt om te leren en te ontdekken; zes maanden lang meekijken op bestuurlijk niveau is een enorme leerschool! Op dit moment werk ik op de afdeling Product- and Fundmanagement, waarbij ik verschillende projecten en processen coördineer tussen de verschillende Business Units. Je leert hier de hele vermogensbeheerketen van A tot Z kennen.

Welke ruimte voor ontwikkeling (vakinhoudelijk/persoonlijk) is er binnen PGGM?

Zowel op persoonlijk als op vakinhoudelijk gebied is er bij PGGM veel ruimte voor ontwikkeling. Het traineeship biedt vele trainingen en is duidelijk gestructureerd, waarbij je ook uitgedaagd en begeleid wordt in je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden de opdrachten van zes maanden, met de juiste dosis aan initiatief nemen, veel vakinhoudelijke ontwikkeling. De cultuur binnen PGGM is erg open waardoor iedereen benaderbaar is en bereid is om zaken toe te lichten.

Wat zijn jouw meest waardevolle lessen na 1 jaar werken bij PGGM?

Blijf jezelf uitdagen, alleen dan kom je verder.

Ben je na dit verhaal geïnteresseerd geraakt in een traineeship bij PGGM? Check dan alle vacatures van de  PGGM traineeships. 

Deel dit bericht

Comments are closed.