“PGGM is een goed verstopte schat” – PGGM

0
Leestijd: 2 minuten

Wat gaf de doorslag om voor PGGM te werken?
PGGM is een pensioenuitvoerder die zich sterk maakt voor Responsible Investing. Dat sprak me aan. Want naast het in praktijk brengen en verder opdoen van kennis, zocht ik vooral een organisatie die bewust is van zijn maatschappelijke impact. Vanwege het feit dat PGGM een lange termijn investeerder is, worden investeringen op het gebied van risico en rendement vanuit die invalshoek geanalyseerd.  Daarnaast krijg ik de ruimte om mijn eigen verantwoordelijkheid te pakken, terwijl ik weet dat ik altijd een beroep kan doen op ervaren krachten binnen mijn team én daarbuiten op de adviseurs die worden aangesteld bij ver gevorderde investeringsmogelijkheden. Het is wat dat betreft een echte kennisorganisatie die bij veel jongere finance professionals nog niet heel bekend is. Ik zie het dan ook als een goed verstopte schat.


Wat doe je in je huidige functie?

Mijn team is verantwoordelijk voor het investeren in internationale, schaalbare infrastructuurprojecten. Dat doen we bijvoorbeeld in sectoren als telecom, transport en energie. Het interessante aan mijn afdeling is dat je bij directe investeringen op projectniveau binnenstapt. Je zit dicht op alles wat er zich afspeelt en daarmee is het een geweldig goede leerschool voor een finance professional. Vooral omdat je de complexiteit en de dynamiek op deze manier goed meekrijgt. Binnen PGGM werk ik veel samen met andere afdelingen, zoals Legal, Tax en Risk Analysis. Met die laatste kijken we bijvoorbeeld vanuit het risicoperspectief naar de investeringen die we doen.

Wat kenmerkt PGGM in jouw ogen?
Ik werk momenteel in een team van ongeveer 25 man. Het is een internationaal team met veel ervaren mensen die zich al een langere tijd in dit vakgebied begeven. Ideaal voor een steile ‘learning curve’, al wordt er natuurlijk wel een grote mate van zelfstandigheid van je verwacht. PGGM is een platte organisatie, waardoor je in korte tijd veel en snel kunt leren. Onze focus ligt vooral op Amerika en Europa, waardoor je regelmatig onderweg bent. Wat PGGM dan ook in mijn ogen kenmerkt is dat het vanuit de bossen in Zeist enorm grote investeringen doet op wereldwijde schaal; iets wat je niet zou verwachten als je langs de boerderij ernaast loopt.

Hoe is de onderlinge samenwerking?
Het contact met mijn collega’s is goed. Zo zit ik als associate vaak met een investment manager en director in een projectteam op een investeringsdeal. Ik houd me dan vooral bezig met de waardering en hoe de verschillende due diligence streams impact hierop hebben. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het interne contact met andere afdelingen en ook steeds meer het contact met de aangestelde adviseurs. Buiten werktijd organiseren we zo nu en dan een etentje of gaan we iets drinken met elkaar. Bovendien hebben we elk kwartaal een strategiesessie die we afsluiten met een diner en een borrel. Een belangrijk element wat mij betreft voor een goede samenwerking en positieve dynamiek.

Benieuwd naar ook anderen hun verhalen, van beginner tot professional en van jong tot oud? Check dan ook snel de andere blogs! Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.