Recruiter van Henkel aan het Woord

0
Leestijd: 2 minuten

PERSOONLIJK PROFIEL Henkel_Clare Howard
Naam: Clare Howard
Organisatie: Henkel
Functie: HR Account Manager/Recruitment & Employer Branding Manager
Studie: International Business Management, Rijksuniversiteit Groningen.

Carrière:
Feb ’10 – Aug ’10: HR stage Henkel Belgium
Sept ’10 – Dec ’11: Junior Recruitment & Employer Branding Manager
Jan ’12 – August ’12: Recruitment & Employer Branding Manager + HR Account Manager Corporate Functions.
Sept 12’ – now: HR Account Manager Adhesive Technologies + Recruitment & Employer Branding.

Waarom Henkel

Henkel is een groot, internationaal bedrijf met veel mooie merken. Wij zoeken mensen die openstaan voor nieuwe ervaringen, mensen met een ondernemersgeest die de wereld afzoeken naar nieuwe ideeën voor onze innovatieve merken en toonaangevende technologieën. Bij Henkel worden wij elke dag ondergedompeld in een cultuur van verandering en diversiteit. Geen enkele taak is identiek aan de vorige. Onze unieke “Triple 2″-filosofie van jobrotatie biedt kansen op vlak van internationale ervaringen, cultureel bewustzijn en geeft je persoonlijk netwerk van contacten een geweldige boost. Dit maakt het totale plaatje heel aantrekkelijk en zorgt ervoor dat het werk altijd uitdagend blijft!

Over 5 jaar

Over 5 jaar werk ik ergens in het buitenland in een management functie in de business (sales/marketing). Ik ben van mening dat het een heel groot voordeel is (op lange termijn) als je een bedrijf in de breedte leert kennen. Het verijkt je ervaring en begrip voor anderen.

Interesses

Reizen, lekker eten/koken, muziek (viool), festivals, tennis, skieen.

DE 5 TIPS VAN CLARE

Zorg ervoor dat je CV overzichtelijk is en het liefst op een A4, max 2 A4. Kort en krachtig komt veel sterker over, je hebt tijd genoeg om alles uit te leggen tijdens een gesprek. Een recruiter besteed vaak niet meer als 20 seconden bij het screenen van een CV.

Solliciteren: doe wat onderzoek en bekijk de profielen van de mensen op LinkedIn waarmee je in gesprek gaat. Het geeft een goede/proactieve indruk als je interesse toont in de mensen waarbij je op gesprek komt.
Jouw carriere ligt in eigen handen. Geef altijd duidelijk aan wat je ambities zijn, maar houd het wel realistisch. Deze kunnen uiteraard nog veranderen, maar een goede kandidaat weet wat hij/zij wil.
Better to be overdressed than underdressed! Eerste indrukken zijn erg belangrijk. Pas je outfit aan (indien nodig), bij een tweede gesprek als de sfeer/kledingstijl minder formeel is. Ze kennen je al en het feit dat je terug mag komen wil zeggen dat de eerste indruk goed was.

Solliciteren: blijf jezelf! Een goede recruiter ga je niet kunnen inschatten en is je misschien aan het testen, dus verander zeker niet van mening/standpunt om een recruiter te pleasen. Het is in de beste wil van beide partijen om te ontdekken of er een echte match is.

Lees meer tips over de sollicitatieprocedure.

Deel dit bericht

Comments are closed.