Ervaring stage lokale marketing

0
Leestijd: 2 minuten

Tijdens mijn zoektocht naar een stage las ik de ervaringen van stagiaires op de website van Albert Heijn. Deze verhalen maakten mij erg enthousiast en daarom ben ook ik gaan solliciteren bij Ahold Delhaize.   

Ik gaf me op voor een matching day en werd kort daarna al gebeld met een uitnodiging. Ik vond het zeker spannend om deel te nemen aan deze dag. Ook droeg daar aan bij dat alle sollicitaties online waren; iets wat ik nog nooit eerder had gedaan. 

Tijdens de matching day had ik een gesprek met iemand van Albert Heijn en iemand van Etos. Het waren twee hele leuke gesprekken en het was moeilijk kiezen! Uiteindelijk heb ik voor de stage gekozen die mij toch beter lag; lokale marketing bij Albert Heijn. 

Mijn werkweek begint altijd met een team meeting. Hierin worden vaak presentaties gegeven over waar iedereen mee bezig is en welke projecten er lopen. Dit is een fijn moment om even bij elkaar te komen en de week te starten. Daarnaast heb ik twee keer per week een (virtueel) koffiemoment met mijn stagebegeleider. Soms gaat dit over werk en soms gaat het over wat we allemaal van plan zijn in het weekend. Het is super fijn om zulke momenten te hebben. 

Op donderdag heb ik mijn eigen sub-team een meeting. Ik heb mijn eigen taken en verantwoordelijkheden maar kan ik altijd terug vallen op mijn team om hier iets over te vragen. Deze meeting is een perfect moment om hier gebruik van te maken. 

Als tip zou ik willen meegeven om lekker nieuwsgierig te zijn tijdens je sollicitatie gesprek. De manager met wie je spreekt hoeft niet altijd degene te zijn die vragen stelt. Het is super leuk als de rollen een keer omgedraaid worden en jijzelf eens wat vragen stelt over de afdeling en de werkzaamheden. 

De sfeer bij Albert Heijn is erg goed en informeel. Er is altijd tijd voor een online koffiemoment en deze worden ook zeker vaak ingeplant. Dit is een fijne manier om in deze toch wat lastigere tijden in contact te blijven met je collega’s. 

Daarnaast krijg ik goede begeleiding. Ik ben in het begin opgeleid door de stagiaire die voor mij de stage deed. We hadden een week overlap om alles over te dragen en uit te leggen. Dit is ontzettend fijn. 

Wat het er voor mij naar maakt dat ik het zo erg naar mijn zin heb is het feit dat deze stage een echte uitdaging is. Ik heb mijn eigen projecten, ben in contact met supermarktmanagers en maak zelf de beslissing over wat er uiteindelijk opgeleverd zal worden. Dit is veel verantwoordelijk maar geeft zeker de motivatie om hard aan de slag te gaan. 

Binnen mijn team zijn de werkzaamheden erg dynamisch; iedere dag is anders. Dit maakt mijn stage extra leuk. Zo ben ik de ene dag bezig met een gevel sticker voor een Albert Heijn in Breda en ben ik de volgende dag bezig met een kortingsactie bij een Albert Heijn in Emmen.

Deel dit bericht

Comments are closed.