Werken bij het KPN Young Talent Program – IT

0
Leestijd: 3 minuten

Hi Ik ben Stijn en in deze blog neem ik jullie mee in mijn ervaringen en belevenissen tijdens de eerste twee maanden van het KPN Young Talent Program. De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen! Ik herinner me nog goed mijn eerste echte werkdag, waarop ik samen met een hele groep andere startende Young Talents verwelkomd werd op het KPN kantoor. Het viel me gelijk op dat ik samen met een hele diverse groep Young Talents aan dit avontuur begon: verschillende studieachtergronden, verschillende karaktereigenschappen, verschillende tracks binnen het Young Talent Program (Commerce, Finance, IT, Data&Analytics). Maar het viel me ook op dat ondanks deze verschillen, we ook veel gemeen hadden: passie voor samenwerken, focus op innovatie en de nieuwste technologieën en ambitie om zich continu te blijven ontwikkelen in een snel veranderende wereld. Bovendien heeft iedereen zichzelf ook op andere vlakken ontwikkeld dan studie alleen, zoals bestuursjaren, exchanges en stages.

Zo heb ik zelf tijdens mijn studententijd onder andere verschillende commissies gedaan, een exchange naar Hong Kong en een stage bij het Ministerie van Financiën. Ik volg en verdiep me graag in de nieuwste ontwikkelingen op gebied van technologie en innovatie. Daarom besloot ik ook naar mijn bachelor Economie & Financiering om me om te scholen om toegelaten te worden tot de master Data Science aan de Universiteit van Amsterdam. Vier maanden geleden ben ik afgestudeerd en twee maanden later startte ik mijn carrière bij KPN. Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik een hele grote passie heb voor Data Science: heel cool om midden in een van de snelst ontwikkelende vakgebieden actief te zijn. Toen ik me begon te oriënteren op de arbeidsmarkt waren er een aantal dingen die ik zocht in een baan. Ik wilde me graag verder ontwikkelen binnen Data Science, maar tegelijkertijd ook ontwikkelen op persoonlijk vlak. Ik wilde graag werken bij een tech-bedrijf waar innovatie centraal staat; midden in de technologische ontwikkelingen staan, zodat ik nieuwe dingen kan blijven leren. Bovendien wilde ik graag een traineeship doen; het leek me een mooie mogelijkheid leek om verschillende onderdelen van een bedrijf te zien en leuk om samen met andere starters hetzelfde avontuur aan te gaan. Niet verrassend: er bleef maar een optie over om mijn carriere te kickstarten: het Young Talent Program van KPN. Ik koos voor de IT track, omdat ik graag wil bijdragen aan de digitale transformatie van KPN naar een meer data-driven bedrijf.

Nu, twee maanden na mijn eerste werkdag, heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze. Tot nu toe is geen dag hetzelfde geweest. Het begon allemaal bij de kern van het bedrijf en onze business: de KPN winkel. Een maand lang heb ik in een KPN XL winkel gestaan om te ervaren wie onze klanten zijn, welke producten we aanbieden en wie de medewerkers op de winkelvloer zijn. Bovendien kregen we tijdens deze maand een opdracht van het managementteam van KPN Retail over de interne communicatie van het management naar de winkelvloer en vice versa. Hier heb ik gedurende deze eerste maand met de andere startende Young Talents aan gewerkt. We sloten de maand af met een presentatie met onze bevindingen aan het management Retail. Heel leerzaam en leuk dus!

Een dag later zat ik samen met mijn ‘’klasje’’ van Young Talents in het vliegtuig naar Zwitserland. In Zwitserland begon onze eerste module van ons persoonlijk ontwikkelingstraject bij de Baak. Deze stond in het teken van jezelf leren kennen: wie ben ik, waar ben ik goed in, waar ben ik niet goed in en hoe komt dat. Naast jezelf leren kennen, leerde we elkaar als groep ook snel kennen, waardoor we al snel een band opbouwde. Bovendien zitten we allemaal in hetzelfde schuitje: we maken allemaal vergelijkbare situaties mee in onze eerste maanden, waar we dan onderling lekker over kunnen sparren. Verder worden er onwijs veel activiteiten door en voor Young Talents georganiseerd, zoals borrels, feesten, gala’s en wintersport.

Ondertussen ben ik nu alweer een maand bezig aan mijn eerste opdracht binnen het Young Talent Program: data scientist bij KPN’s Data Science Lab. Binnen dit team dragen wij bij aan de transformatie van KPN naar een data-driven bedrijf door het implementeren van Machine Learning en Artificial Intelligence toepassingen. Dit gebeurt op basis van end-to-end usecases binnen verschillende domeinen: zo werken we bij Data Science Lab onder andere aan fraud prediction, TV content personalization en customer intent recognition voor telefoongesprekken, chats en e-mails. Ik zelf werk mee aan dit laatste project waarbij mijn werkzaamheden heel divers zijn: enerzijds werk mee aan het maken van machine learning modellen en dashboards, anderzijds houd ik me ook bezig met project en stakeholdermanagement. Hierdoor krijg een beeld van hoe een data science project van voor tot eind in zijn werk gaat binnen een grote corporate. Bovendien zorgt de variatie van werkzaamheden ervoor dat geen enkele dag hetzelfde is, waardoor het werk heel erg uitdagend is.

Na afgelopen twee enerverende maanden kijk ik onwijs uit naar wat de volgende twee maanden en de rest van het Young Talent program me gaan brengen. Een ding weet ik nu al zeker: het gaat een uitdagend, leerzaam, gevarieerd en gezellig avontuur worden. Alles kan, niks is onmogelijk!

Lees hier meer over werken als IT’er

Meer weten over het KPN Young Talent Program? Ga dan naar https://jobs.kpn.com/campaign/fit-for-the-future/

Deel dit bericht

Comments are closed.