Leisure & Event management bij Ahold Delhaize

0
Leestijd: 2 minuten

Hi mijn naam is Abigaël de Moor en ik studeer Leisure & events management aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Nu denk je waarschijnlijk; “huh Leisure & events management bij Ahold Delhaize?” Ja ook daar maken we gebruik van beleving, de juiste afgestemde marketing en feestjes. 

Leisure & event management

Ik ben bij Ahold Delhaize gekomen omdat ik vanuit mijn bijbaan in de Albert Heijn als teamleider verkoopklaar meer wilde weten wat er aan de achterkant van de winkel speelde. Via de matchingdays kwam ik bij AH to go marketing & communicatie afdeling te recht! Hier kwam ik er achter dat de posters die in de winkel hangen helemaal niet zo makkelijk bedacht worden. Er gaan hier allerlei processen aan vooraf en schakel je met verschillende partijen van de studio tot aan de leveranciers van verschillende merken. 

Thuis werken

Tijdens mijn stage werk ik eigenlijk altijd thuis in verband met de corona crisis. De meetings die ik heb vinden plaats via teams. Dit is wel jammer want je krijgt minder mee wat er gebeurd op kantoor. Gelukkig hebben veel mensen creatieve ideeën neergezet om er toch een leuke tijd van te maken. Denk bijvoorbeeld aan een sinterklaasfeest met jouw team waarbij iedereen zijn gedichtje voor moest lezen of een middagje kerstcommercials vergelijken van allerlei merken. 

Doelgroep

Bij AH to go heb ik geleerd hoe belangrijk de juiste marketing & communicatie is om de juiste doelgroep aan te spreken. De doelgroep van Albert Heijn is namelijk niet hetzelfde als de doelgroep van AH to go. Ook doe ik onderzoek naar hoe beleving een grotere rol kan spelen in AH to go. Ik heb dit gekoppeld aan het songfestival en hoe AH to go kan aanhaken aan dit lokaal evenement.

evenementencommissie

Voor de stagiaires is er ook een evenementencommissie samengesteld. Tijdens mijn stage neem ik ook aan dit team deel. We organiseren met zijn zessen allerlei activiteiten. Aantal voorbeelden zijn een pubquiz, koffiedates met een medestagiaire of een lunchlezing van een andere afdeling. Om dit te organiseren zet je weer je netwerk in en leer je nog meer mensen waardoor je netwerk weer verbreed wordt. Ook is het erg leuk om mee te krijgen waar je medestagiaires mee bezig zijn. 

Tip voor leisure & event management

Mijn tip voor jou als je stage gaat lopen bij Ahold Delhaize is om gelijk zo veel mogelijk mensen te leren kennen. Op deze manier weet je makkelijker bij wie je moet zijn en weten ze ook wie jij bent. Daarnaast heb je ook lekker wat contacten opgebouwd die eventueel kunt inzetten voor later of voor tijdens je onderzoek. Het is belangrijk om niet alles alleen te doen en juist om hulp te vragen. Ook kan je binnen dit bedrijf heel veel leren en zijn er doorgroeimogelijkheden. Ik heb hier ervaring mee zowel in de winkel als in mijn stage. Je krijgt altijd de kans om jezelf nog meer te ontwikkelen.

Deel dit bericht

Comments are closed.