Stageblog Annefleur Wijmans | Ahold Delhaize

0
Leestijd: 3 minuten

‘’Ik wilde graag terug naar het bedrijf waar ik ooit begonnen ben: voor mij voelt het écht als het spelen van een thuiswedstrijd!’’

De eerste stappen

Mijn naam is Annefleur Wijmans, studente European Studies en vanaf februari ga ik stage lopen bij Ahold Delhaize. Ik ben op mijn 15e begonnen als vakkenvuller op de afdeling Verkoopklaar in het AH filiaal in mijn toenmalige woonplaats Laren. Ik was een Havo-scholiere en het was mijn eerste echte bijbaantje. Voor mijn eerste werkdag was ik super zenuwachtig. Gelukkig werden mijn zenuwen al snel weggenomen door mijn collega’s: ik stapte gelijk in een warm en enthousiast team. Toen dacht ik: ‘’Hier word ik blij van!’’ Deze gebeurtenis heeft ervoor gezorgd, dat ik uiteindelijk besloot stage te lopen op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize. Ik wilde graag terug naar het bedrijf waar ik ooit begonnen ben: voor mij voelt het écht als het spelen van een thuiswedstrijd!

De weg naar Ahold Delhaize

Toen ik eenmaal wist dat ik écht stage wilde lopen bij Ahold Delhaize, ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden. Hoe kom ik bij Ahold terecht als stagiaire? Ik zag meerdere malen de Matching Day vacatures voorbij komen op diverse sociale media kanalen, het was nu tijd om mijn kans te pakken. Ik schreef een sollicitatiebrief, stuurde deze samen op met mijn CV en wachtte in spanning de reactie af. Toen ik eenmaal de e-mail ontving met het bericht dat ik was uitgenodigd voor de Matching Day, was ik door het dolle heen. Dit was dé stap om dichterbij Ahold Delhaize te komen! Niet lang daarna was de dag van de Matching Day aangebroken. Ik ben van mening dat de Matching Day een goed moment is kennis te maken met de organisatie, mogelijkheden, sfeer, en natuurlijk haar werknemers. Ik had speeddates met verschillende afdelingen. Nu restte mij alleen nog de keuze te maken, maar daar had ik weinig moeite mee. Mijn eerste speeddate verliep soepel en ik was helemaal enthousiast, dit moest en zou mijn stageplek worden. Ik had een match met de unit Aardappelen, Groente en Fruit (AGF) van Albert Heijn en daar zal ik verantwoordelijk worden voor de interne- en externe communicatie. Ik heb er erg veel zin in en ik kan niet wachten tot ik in februari mag beginnen!

Voorbereiding is belangrijk

Ik zou je aanraden om je goed voor te bereiden. Stel een goede sollicatiebrief op, zorg dat je CV up-to-date is en probeer alvast stagedoelen te formuleren. Het laatste is écht belangrijk: zo kun je alvast een beetje peilen welke afdeling/stage het beste bij jou past. Wees daarnaast positief en draag iets waar jij je fijn in voelt. Vanwege COVID-19 verloopt de Matching Day nu iets anders, namelijk online. Helemaal ready to go, met een goede kop koffie en een glimlach op mijn gezicht begon ik aan de Matching Day. Ik was wel zenuwachtig, maar dat hoort er ook wel een beetje bij. Eerst krijg je een korte introductie over de organisatie en daarna beginnen de speeddate rondes. Ik vond het een fijne manier om kennis te maken met Ahold Delhaize, maar ook om alvast een kijkje in de keuken te nemen door de verhalen van de huidige stagiair(e)s. Zo ontdek je welke afdeling/stage goed bij jou past, wat je kunt verwachten en hoe veelzijdig Ahold Delhaize eigenlijk is! De managers die ik sprak tijdens de Matching Day moedigden ook heel erg aan om jezelf te ontwikkelen. Ik ben blij dat er volop ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling: het geeft mij een goed gevoel en het is ook een manier om mezelf nog beter te leren kennen.

De ideale stage

Zoals hierboven al genoemd, ga ik stage lopen bij de unit Aardappelen, Groente en Fruit (AGF) van Albert Heijn. Ik kijk er heel erg naar uit en ik tel de dagen af totdat ik kan starten! Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat je jezelf volledig kunt ontwikkelen als je stage loopt bij Ahold Delhaize. Je kunt de vaardigheden en kennis die je opdoet ook echt benutten in de praktijk. Tijdens mijn stage zal ik verantwoordelijk zijn voor de interne- en externe communicatie. Mijn stagedoelen waren om meer kennis op te doen op communicatiegebied, maar ook om te leren over de achtergrond van telers en alles omtrent aardappelen, groente en fruit. Waar ik het meest naar uitkijk? Naar het mede testen van producten zoals roerbakmixen, maar ook het communiceren met verschillende doelgroepen en het uitvoeren van concurrentie analyses. Daarnaast ben ik ook een echte ‘’foodie’’ en daarom past de unit Aardappelen, Groente en Fruit (AGF) heel goed bij mij! Kortom, ik ben erg blij met mijn stage, en dat heb ik allemaal te danken aan de Matching Day. De sfeer tijdens Matching Day heb ik als zeer prettig ervaren. Ook vond ik het aantrekkelijk om je eigen stagedoelen te kunnen formuleren: jij bepaalt wat je leert tijdens jouw stage, naast de vaste werkzaamheden. Daarom kan ik iedere student aanraden om zich aan te melden voor de Matching Day: je komt in een dynamische organisatie terecht met een goede sfeer, waarin iedereen openstaat voor persoonlijke ontwikkeling en dat ook écht aanmoedigt.

Deel dit bericht

Comments are closed.