Waar betaalt ‘ie nou zijn huur van?

0
Leestijd: 2 minuten

Schoolgeld, studieboeken, huur, boodschappen en uitgaan. Voor de meeste studenten zijn dit de grootste kostenposten. Het leven als student is financieel gezien dan ook helemaal geen feestje. Uitwonende studenten geven per maand een krappe €1000 uit, terwijl ze gemiddeld maar €850 te besteden hebben. De inkomsten bestaan voor een groot deel uit een basisbeurs en/of een maandelijkse lening bij DUO, die afgesloten is om optimaal van het studentenleven te kunnen genieten.

Om het gat toch te overbruggen, hebben de meeste studenten een bijbaan. Naast de studie kan daar vaak nog nét een gaatje in de planning voor gevonden worden. Ruim 80% verdient wat bij, meestal op een vrije doordeweekse dag of op zaterdag. Daarmee verdienen ze zo’n  €400 per maand, een bedrag dat voor een student bijna noodzakelijk is om rond te komen. Tot voor kort werkten de meeste studenten als bar- of bedieningspersoneel, verkoopmedewerker, vakkenvuller of (privé)chauffeur.

De laatste jaren is echter een opvallende trend te zien. Studenten zijn niet altijd even gelukkig meer met hun bijbaan. Naast het salaris is nu ook de werkervaring van belang. Ze zijn zich ervan bewust dat ze zich moeten ontwikkelen in hun vakgebied, zodat ze hun kans op een droombaan kunnen vergroten. De concurrentie op de arbeidsmarkt wordt namelijk alleen maar groter. Ze zoeken een baan die beter aansluit bij hun studie, zodat ze ervaring kunnen opdoen in de praktijk terwijl ze nog lerende zijn. Op deze manier heb je natuurlijk ook een hele relevante werkervaring voor op je cv.

Moongro biedt de bijbaan die perfect bij jou én bij je studierichting past. De relevante werkervaring die je opdoet bij grote, in het oog springende bedrijven bieden jou een streepje voor op de rest, terwijl er natuurlijk ook altijd doorgroeimogelijkheden zijn. Ben jij benieuwd bij welk bedrijf jij je horizon kan verbreden? Bekijk dan hier het aanbod!

Deel dit bericht

Comments are closed.