Maak met deze 3 essentiële tips je CV

0
Leestijd: 2 minuten

Het bijwerken van je CV is de eerste stap in de zoektocht naar een nieuwe baan/stageplaats. Werkgevers worden overspoeld met CV’s. Onnodige fouten kunnen je CV op de stapel ‘afwijzingen’ doen belanden. Een goede look en feel, foutloze spelling en grammatica vormen de basis van een CV. Zet voor nu alle goedbedoelde sollicitatietips van vrienden en familie even opzij. Wanneer je gaat solliciteren, moet je CV in élk geval aan deze drie eisen voldoen. Het is een kleine moeite, maar het heeft een groot resultaat.

1. Meest recente studie / werkervaring eerst

Een recruiter krijgt tientallen CV’s onder de ogen. Het is daarom belangrijk dat er een vaste volgorde wordt aangehouden, dit maakt het voor de lezer makkelijk om de inhoud te scannen.. Het gebeurt nog veel te vaak dat een recruiter een CV onder ogen krijgt waarbij de middelbare school bovenaan staat. Of je moet al ontzettend lang op het VWO zitten, maar in alle andere gevallen doe je éérst de opleiding waar je nu mee bezig bent. Dit geldt hetzelfde voor je werkervaring.

2. Vergeet een fancypancy opmaak

Op Pinterest vind je talloze hippe en uitbundige designs voor je CV. Hartstikke leuk, maar een recruiter wordt  er helemaal gek van. Er is helemaal niks mis met een strak, clean en standaard opmaak voor je CV waar je opleidingen, nevenactiviteiten en werkervaring makkelijk te zien zijn. Het is prima om het persoonlijk te maken door middel van een kleurtje te geven dat bij jou past, maar maak het niet te uitbundig.

3. Maak je contactgegevens duidelijk

Hoe vervelend is het als de recruiter onder de indruk is van jouw CV en graag contact met jou opneemt, maar niet je e-mailadres kan vinden omdat je die vergeten bent? Onmisbare contactgegevens zijn: Voornaam, achternaam, adres, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres (zorg er wel voor dat deze representatief is) en LinkedIn-profiel.

Bekijk hier alle traineeships en startersvacatures, en wie weet vind jij binnenkort al jouw droombaan!

Veel succes!

Deel dit bericht

Comments are closed.