Supply Chain & Operations trainee aan het woord

0
Leestijd: 2 minuten

Hoe bevalt het werken bij FrieslandCampina?

Ik werk graag bij Frieslandcampina vanwege mijn collega’s en hun drive om constant te verbeteren. Als ik de werkvloer betreed met een mogelijke oplossing, geven ze me eerlijke feedback wat vaak leidt tot een goede discussie en een verbeterde oplossing. Op dat moment bouw ik niet alleen aan het verbeteren van de fabriek, maar ook aan mezelf en mijn collega’s.

Wat levert het traineeship jou op? (meerwaarde t.o.v. een reguliere baan)

Het traineeship bij FrieslandCampina biedt mij de kans om mij op verschillende aspecten volledig te ontwikkelen. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling op zowel hard als soft skills en ik heb mijn eigen budget om mijn ontwikkelingstraject in goede banen te leiden. Door de traineegroep heb ik het bedrijf in korte tijd leren kennen doordat trainees op verschillende locaties worden gepositioneerd. Het heeft mijn netwerk snel verbreed en nu kan ik snel linken met andere fabrieken over verbeteringen. Naast werk gerelateerde activiteiten, organiseren we ook veel sociale activiteiten.

Kun je jouw rol omschrijven?

In mijn eerste rol van het traineeship ben ik een Continuous Improvement (CI) specialist in Rotterdam. Ik heb de kans om alles over de fabriek te leren, aan verschillende onderwerpen te werken en in september zal ik leiding geven aan een kleine groep operators die werken aan continuous improvement. Tijdens de deep dive werkten alle collega’s samen om manieren te vinden om geld te besparen en processen te verbeteren. Daarna werkt een CI-specialist samen met een paar operators in een team om de plannen uit te werken, capaciteiten op te bouwen en geld te besparen.

Bedenk een quote die het traineeship voor jou weerspiegelt

Het traineeship van FrieslandCampina biedt mij de omgeving om mezelf volledig te ontwikkelen als toekomstig leider, waarbij ik direct verantwoordelijke taken kreeg, fouten maakte en enorm groeide door de feedback cultuur en training.

Wat zou u iemand vertellen die solliciteert bij FrieslandCampina?

 Tegen iemand die bij FrieslandCampina solliciteert, zou ik zeggen dat er een nuchtere mentaliteit is en dat de werkomgeving informeel is. Collega’s staan ​​te popelen om je te helpen, waardoor ik me op mijn gemak en zelfverzekerd voelde in mijn werk. Hoewel FrieslandCampina een grote onderneming is, zijn de mensen die hier werken het belangrijkste. Daarnaast werk ik met een product dat over de hele wereld wordt geconsumeerd en bijdraagt ​​aan een betere wereld.

Wat is je favoriete moment van de dag?

Mijn dagen zijn divers, waardoor het moeilijk is om mijn favoriete moment te kiezen. Ik geniet van elk moment en verlies vaak de tijd uit het oog. Ik heb echter een favoriete plek en dat is echt op de werkvloer, waar ik in contact kan komen met mijn collega’s, ze kan ondervragen over de manier van werken en samen tot verbetering kan komen. Continuous improvement gaat over verbeteringen aan machines en gedrag die bereikt kunnen worden door samenwerking tussen de juiste mensen en hun drive om het gewenste doel te bereiken.

Deel dit bericht

Comments are closed.