Trainee Supply Chain Belle Visee – Ahold Delhaize

0
Leestijd: 2 minuten

Precies een jaar geleden zat ik in de laatste fase van mijn scriptie voor de master Transport, Infrastructure en Logistics aan de TU Delft. Zicht op vrijheid en vakanties, dat was een feit. Maar daar wilde ik liever niet aan beginnen voordat ik wist waar ik zou gaan werken. Een richting had ik wel bedacht; Supply Chain, maar waar? Te veel keuze! 

Voordat ik dus echt de schoolbanken zou gaan verlaten, begon ik met oriënteren. Bedrijven spreken en Inhousedagen bezoeken dat werd mijn plan. Zo kwam ik bij de Albert Heijn Inhousedag terecht. Een warm welkom door de recruiter, inspirerende praatjes over het bedrijf van een oud Trainee en een gezellige borrel met huidig Trainees, pakte mij helemaal in. Het maatschappelijke belang en de logistieke keten van Albert Heijn vond ik direct heel interessant. Daarnaast vond ik de mogelijkheden die het traineeship bood ook erg aansprekend. Dus de keuze was snel gemaakt. Ik ga hiervoor solliciteren. 

Zo geschiedde het. In oktober startte ik op de afdeling Replenishment. Simpel gezegd; de afdeling die verantwoordelijk is voor de beschikbaarheid van alle producten in onze winkels. Al snel zag ik dat al mijn collega’s op deze afdeling veel operationele ervaring hebben. Van kassamedewerkers, tot heftruck chauffeurs uit een distributiecentrum, echt alle operationele kennis is aanwezig binnen Replenishment. En tja, daar sta je dan. Niet eens ooit een uurtje vakken gevuld. Werk aan de winkel (letterlijk) dus! 

Een drukke maand volgde; helpen in de winkels, opereren in het distributiecentrum en langs alle andere Supply Chain afdelingen om een beetje zicht te krijgen hoe de logistieke keten van Albert Heijn nou echt in elkaar steekt. Dat was waanzinnig leuk! Inspirerend om veel van het bedrijf te mogen zien en gezellig om zoveel collega’s te kunnen spreken. Hierna mocht ik dan beginnen aan mijn toegewezen project; het leiden van een organisatorische integratie van twee operationele afdelingen. De opdracht was helder, maar de aanpak? Dat mocht ik helemaal zelf invullen. Super uitdagend project dus. Want dit vergde niet alleen affiniteit met de logistieke werkzaamheden, ook werden meteen mijn zelfstandigheid en sociale vaardigheden flink op de proef gesteld! 

Het opstarten van het project vond ik lastig. Door het gebrek aan logistieke Albert Heijn kennis en het gebrek aan richtlijnen voor een aanpak, wist ik simpelweg niet waar ik moest beginnen. Gelukkig kwam ik er snel achter dat die kennis helemaal niet nodig was, en dat een frisse blik juist goed van pas kwam voor deze integratie. Bovendien stond ik er niet alleen voor. Mijn leidinggevende kan ik elk moment van de dag aanspreken om me weer een duwtje de goede richting in te geven, en daarnaast zijn er tal van collega’s die graag een koffie met me drinken om mee te denken over een goede aanpak. Daarbij komt ook nog dat het traineeship veel begeleiding biedt; een coach, een buddy, skill trainingen en andere extra’s die me ontzettend helpen bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden. 

En nu, zeven maanden na mijn eerste werkdag, gaat alles harstikke goed. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel zou kunnen leren in zo’n korte tijd, zowel op het gebied van Supply Chain als op persoonlijk vlak. Ik kijk dan ook erg uit naar de vele ervaringen die nog zullen volgen!

Wil jij ook Trainee worden bij Ahold Delhaize? Je kan je tot en met 15 mei aan melden voor het Retail Management Traineeship!

Ga naar de website

Deel dit bericht

Comments are closed.