Wonen in Amsterdam en werken in Groenlo: waarom?

0
Leestijd: 3 minuten

oscar-santegoeds-220x220

Oscar Santegoeds

Afstudeerder Engineering & Policy Analysis

‘Leuk bedrijf, leuke opdracht, maar wel een beetje ver’, dacht ik toen ik over mijn huidige afstudeeropdracht bij Nedap hoorde en nog niet eens precies wist waar Groenlo lag. Gelukkig bleken de praktische bezwaren te overkomen. Met mijn begeleider sprak ik af dat ik twee dagen in Groenlo werk en de overige drie dagen vanuit huis. En zo bevind ik mij nu afwisselend tussen de Amsterdamse grachten, Groenlose koeien, kalfjes en luxe op maandagavond.

Bed, bad and beyond
De opdracht die ik bij Nedap Livestock Management kon gaan doen, sprak me zo aan dat ik het wilde proberen: stage lopen bij Nedap in Groenlo en blijven wonen in Amsterdam. Maandag en dinsdag zijn mijn Groenlo dagen. Dat betekent maandagochtend vroeg de trein in vanuit Amsterdam. Om één minuut over zeven om precies te zijn. Dan ben ik net na negenen in Groenlo. Die dag benut   ik optimaal: als de lichten op de afdeling uitgaan doe ik ze meestal weer aan om nog even door te werken. Op dinsdag neem ik om kwart over vijf de trein terug naar Amsterdam omdat ik dan een goede verbinding heb. Maandagavond overnacht ik dus in Groenlo. Het is een sport geworden om iedere week een andere Bed & Breakfast te proberen. Dat bevalt erg goed aangezien de meeste een enorme slaapkamer en badkamer met ligbad hebben. Luxe dus! Woensdag tot en met vrijdag werk ik vanuit Amsterdam of vanuit de uni in Delft omdat ik daar mijn docenten eenvoudig kan aanschieten als ik vragen heb.

Zelfstandig werken 

Aan mijn stage opdracht bij Nedap kan ik eigenlijk vrij zelfstandig werken. Ik onderzoek of we, op basis van de data die we verzamelen, een algoritme kunnen ontwikkelen dat onderscheid kan maken tussen verschillende gedragingen van een koe. Enorm interessant om hiermee bezig te zijn! Maar ook al kan ik hier vaak zelfstandig mee verder, dan nog is het natuurlijk interessant om te weten waar mijn collega’s bij Nedap zich mee bezig houden.

 

Ik stond zelfs op zaterdag bij boeren op de stoep!

 Stagiaire zoekt boer
Mijn  maandagen en dinsdagen in Groenlo werk zijn dus vooral bedoeld om contact met Nedap en met mijn collega’s te houden. Dat is erg leerzaam voor mij. Zelf heb ik namelijk helemaal geen agrarische achtergrond terwijl veel van hen dat wel hebben. Door met mijn collega’s te praten leer ik veel over wat er achter mijn gegevens gebeurt. Maar op een gegeven moment merkte ik dat ik hier toch nog te weinig van snapte. Mijn docenten in Delft stelden daarom voor dat ik een aantal boeren ging bezoeken. Dat kaartte ik bij Nedap aan waarna ik een best wel dikke bak tot m’n beschikking kreeg om vervolgens een week lang verschillende boeren in het land af te gaan. Van Groningen tot Zeeland en Brabant. Dat was zo interessant dat ik op een gegeven moment zelfs op zaterdag bij een boer op de stoep stond. Ik had de smaak te pakken!

Je krijgt bij Nedap niks op je bordje geschoven; iedereen vult hier zijn eigen bordje.

Zelf doen
Tijdens je stage bij Nedap krijg je niks op je bordje geschoven; iedereen vult zijn eigen bordje. Dat maakt iedereen heel betrokken bij de ontwikkeling van zijn product. Dat werkt enorm inspirerend. Inhoudelijk lijkt blijven werken bij Nedap mij dan ook erg interessant. Het liefste zou ik dan om de zoveel tijd van marktgroep willen wisselen omdat ze zich allemaal met interessante dingen bezighouden; er is hier zoveel te leren! Maar mijn sociale leven ligt toch wel echt in Amsterdam. Voorlopig wil ik dat nog niet opgeven. Maar wie weet hoe de dingen lopen…

Het liefst zou ik om de zoveel maanden van marktgroep wisselen; er is zoveel te leren.

Nedapper Oscar Santegoeds
‘Ik ben enorm te spreken over Nedap als bedrijf. Niet alleen zijn ze heel flexibel, ze helpen je ook echt om een opdracht te vinden die bij je past. Dat werkt erg motiverend. Ik voel me vereerd dat ik aan mijn opdracht en voor Nedap mag werken op de manier die ik nu doe. Ik studeer Engineering and Policy Analysis aan de TU Delft. Dat is een soort technische bestuurskunde. Mijn studie heeft niks met de veehouderij te maken, maar heeft wel een grote data-analyse component. Livestock Management past bij me omdat mijn interesse uitgaat naar werken in de healthcare sector of voedseltechnologie omdat je je daarbij bezighoudt met de basisbehoeftes van de mens.’

Benieuwd naar de ervaringen van een medewerker bij Nedap? Klik dan hier.

Deel dit bericht

Comments are closed.