Darya vertelt: een Talentenprogramma bij ProRail

0
Leestijd: 2 minuten

Naast Traineeships en startersfuncties, is er bij ProRail nog een derde optie voor starters: het Talentenprogramma bij ProRail. In het Talentenprogramma bij ProRail ontwikkel je je in een hoog tempo in je functie. Je wordt intensief begeleid en werkt aan innovatieve opdrachten. Ik ben Darya en in september ben ik bij ProRail gestart als Junior Scrum Master in het IT Young Talent Programme. Benieuwd hoe het me bevalt? Lees dan zeker verder!

Bijdragen aan iets belangrijks

Een grote organisatie die maatschappelijk relevant én technisch interessant is. Dat was mijn eerste gedachte bij ProRail! Toen ik echt kennismaakte met ProRail kwam ik erachter dat de processen soms best ingewikkeld zijn ingericht. Maar ook dat ProRail relevanter is dan ooit. De maatschappelijke impact is namelijk nog veel groter dan ik had verwacht. Hierdoor heb ik echt het gevoel dat ik bijdraag aan iets belangrijks!

Echt meedenken

Wat ik fijn vind, is dat je echt meetelt als mens én als medewerker. Ik word in veel interessante trajecten betrokken. Iets waarvan ik eigenlijk dacht dat dat als starter niet mogelijk was. Zo mag ik bijvoorbeeld meedenken over hoe agile werken binnen de afdeling naar een hoger niveau gebracht kan worden. Dat is echt heel gaaf!

Daarnaast viel het me op dat er een ontzettend laag personeelsverloop is. Zo zijn veel van mijn directe collega’s al meer dan 5 jaar werkzaam bij ProRail! Dit, samen met de unieke vakkennis die mijn collega’s hebben, vind ik heel bijzonder.

Niet durven, toch doen!

Ik heb bij ProRail een belangrijk les geleerd. Ik heb vertrouwen in mezelf gecreëerd. Het vertrouwen dat ik mezelf in een onbekende omgeving goed kan redden. En door de verbinding met collega’s aan te gaan, voel ik me op mijn gemak en kan ik volop aan de slag. Daarom is mijn motto: niet durven, toch doen!

Meer dan alleen maar werk

Maar werken bij ProRail is meer dan alleen maar met je functie bezig zijn. Zo hebben we een leuke teambuildingactiviteit gedaan met de andere deelnemers in het IT Young Talent Programme waarbij we een digitale escape room hebben gedaan. Superleuk! We zijn op tijd ontsnapt en hebben samen de grootste lol gehad!

Wat is het Talentenprogramma precies?

Ons Talentenprogramma is niet zomaar je eerste baan. Je start, samen met andere jong talent collega’s, meteen in een concrete functie waarin je (minimaal) een jaar lang intensief wordt begeleid. Bijvoorbeeld Linux DevOps Engineer, Scrummaster of Business Information Analyst. Je buddy (uit je team), coaching, gerichte opdrachten en diverse trainingen dragen in hoog tempo bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo lever je snel een mooie bijdrage aan ProRail en krijg je direct een podium voor jouw ideeën.

Deel dit bericht

Comments are closed.