Help! Ik heb geen bestuursjaar gedaan

0
Leestijd: < 1 minuut

Elke keer krijg je weer die vraag: heb je een bestuursjaar gedaan? Is het niet bij je aanmelding voor een inhousedag, dan is het wel van andere mensen op datzelfde event. De onzekerheid slaat toe wanneer je toegeeft dat je nooit een bestuursjaar hebt gedaan, want jij weet heel goed dat dat een pré is op je CV.

Maar waarom onzeker zijn over iets dat je niet hebt gedaan? Je moet kijken naar de dingen die je wél op je CV kunt zetten: je toffe bijbaan, goede cijfers, commissies, (top)sport, stages of bijvoorbeeld buitenland ervaring. Recruiters letten op zoveel meer. In plaats van onzeker zijn over het, volgens jou, gebrek aan ervaring zul je je eigen verhaal moeten creëren. Wat heb jij gedaan dat jou maakt tot wat jij bent? Wat maakt jou uniek en kun je dat onderbouwen met jouw ervaringen?

Ook is het zo, dat je een bestuursjaar moet doen omdat je affiniteit hebt met jouw vereniging en niet omdat het op je CV moet. Eerlijk, daar wordt je bestuursjaar niet beter van. Jij hebt gekozen om het niet te doen – of het was je niet gegund -, maar jij moet zorgen dat je laat zien waarom je wel die topper bent die geschikt is voor jouw droombaan.

Bovendien zijn er niet oneindig veel besturen, en zou het vreemd zijn als een recruiter altijd verwacht dat iemand een bestuur heeft gedaan. Nogmaals. Het is een pré, geen eis.

Dus hop! Zorg bij je eerstvolgende sollicitatie dat je een goed verhaal hebt over jou, je ervaringen en je kwaliteiten. Succes!

Heb je tips nodig om je CV te maken? Lees dan de blog: Professionele CV maken

Deel dit bericht

Comments are closed.