Daniëlle vertelt: van stagiair tot advocaat

0
Leestijd: 2 minuten

Daniëlle werkt al een aantal jaren bij ProRail. Ze begon als stagiaire op de afdeling Juridische Zaken Corporate, waar ze haar hbo-thesis schreef. Tijdens haar premaster en masters bleef ze op deze afdeling parttime werken. Inmiddels heeft ze haar masters alweer een aantal jaar afgerond en werkt ze als advocaat. Hét perfecte voorbeeld hoe je na je afstuderen kan doorgroeien binnen ProRail. Maar wat vindt Daniëlle eigenlijk van ProRail?

 

Een organisatie vol kansen

Toen ik voor het eerst hoorde over ProRail, wist ik eigenlijk niet zo goed wat ProRail precies deed en wat het verschil was met de NS. Na een korte kennismaking met deze bijzondere organisatie werd dit al snel duidelijk en kwam ik erachter dat ProRail superdivers is. Een technische onderneming, met veel professionals die échte loyaliteit hebben naar ProRail en de spoorsector. Inmiddels ken ik ProRail als een organisatie die veel kansen biedt voor interessante dossiers, persoonlijke ontwikkeling en dat ook nog in teams met leuke collega’s die elkaar altijd willen helpen.

 

Verschillende rechtsgebieden combineren

Ik leer een hoop bij ProRail. Zo heb ik ontdekt dat de juridische wereld echt super divers kan zijn. Doordat ProRail een privaat publiek bedrijf is dat publiek gefinancierd wordt komen er veel rechtsgebieden voorbij. Het leuke is dat je daardoor steeds verschillende rechtsgebieden met elkaar moet combineren. Belangrijk is om daarbij altijd even terug te gaan naar de basis: wat staat er precies in de wet en wat is er gebeurd? Dan maak ik een tekening over de lijnen en partijen die betrokken zijn. Vervolgens kun je je conclusie trekken en je vervolgstappen gaan bepalen.

 

Elke keer iets nieuws

Wat mijn werk bij ProRail zo leuk maakt is de afwisseling. Zo heb ik een Europese goederencorridor juridisch mogen opzetten en heb ik de contractovername en de liquidatie van een deelneming van ProRail begeleid. Maar ook heb ik jarenlang het account in goederenvervoer en alle facetten die daarmee te maken hebben, juridisch geadviseerd en heb ik zelfs twee maanden als accountmanager ad interim mogen werken daar. En nu procedeer ik namens ProRail en werk ik mee aan de mogelijke nationalisatie van ProRail. Super divers werk dus waarbij ik elke keer weer in iets nieuws kom!

Deel dit bericht

Comments are closed.