Belangrijke tips voor een motivatiebrief in de zorg

0
Leestijd: 2 minuten

In de zorg kun je vele kanten op. Misschien weet je al van jezelf dat je een goede verpleegkundige bent. Het kan ook zo zijn dat je pas nieuw bent in het vakgebied en na wilt gaan of het vak bij je past. Op praktisch gebied doe je het misschien wel goed, maar het proces er na toe kan soms voor problemen zorgen. Hierbij komt kijken dat het schrijven van een motivatiebrief lastig kan zijn, omdat je niet echt van schrijven houdt, of dat je ‘gewoon’ aan de slag wilt in de zorg. Klinkt dit herkenbaar? Ik kan je verklappen dat je niet de enige bent. Lees verder welke belangrijke tips jij kunt meenemen om een goede motivatiebrief op te stellen voor in de zorg!

Schrijf de inleiding doelgericht

Wat is het doel van de motivatiebrief? Dit is het eerste wat de lezer bekijkt, om jou te beoordelen. Vertel duidelijk wat de lezer in de rest van je motivatiebrief zal verwachten.

Maak je eerste alinea authentiek

Managers die een vacature beoordelen, krijgen er veel achter elkaar. Zorg ervoor dat je sollicitatiebrief dus opvalt tussen de massa. Geef een voorbeeld wanneer je iets over jezelf zegt.

Stel jezelf voor

Ga in deze alinea verder op jezelf in. Stel jezelf op een unieke voor en wees duidelijk over je werkervaring, opleiding en je persoonlijke eigenschappen. Geef bij het benoemen van je persoonlijke eigenschappen ook concrete voorbeelden, waardoor de lezer weet dat die eigenschappen daadwerkelijk bij jou passen.

Koppel je persoonlijke kwaliteiten met de eisen van de vacature

Maak voor jezelf een lijst met alle functie eisen en persoonlijkheid eisen en laat deze terugkomen in je motivatiebrief. Vertel daarbij welke kwaliteiten overeenkomen met deze eisen en geef hierbij concrete voorbeelden. Zo zorg je ervoor dat je de lezer helemaal inpakt.

Afsluiting

Sluit je brief altijd netjes af bedank je lezer voor zijn tijd.

Heb je je CV en motivatiebrief af? Bereid je voor op je sollicitatie door deze 10 meest voorkomende sollicitatie vragen aan jezelf te stellen.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.